Dolar 34,1338
%0.07
Euro 38,2385
%0.19
Altın 2.930,200
%0.54
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mısır’da yaşanan katliama karşısı binlerce insan sokağa döküldü

Mısır’da yaşanan katliama karşısı binlerce insan sokağa döküldü

Mısır’da dün yaşanan katliam sonrası binlerce Gaziantepli vatandaş tepki göstermek için sokağa döküldü. 25 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) öncülüğünde Kırkayak Parkı’nda toplan vatandaşlar, Balıklı Parkı’na yürüyerek darbe ve dün...

  • Ege Postası
  • 15.08.2013 - 14:42
Mısır’da dün yaşanan katliam sonrası binlerce Gaziantepli vatandaş tepki göstermek için sokağa döküldü. 25 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) öncülüğünde Kırkayak Parkı’nda toplan vatandaşlar, Balıklı Parkı’na yürüyerek darbe ve dün yaşanan katliama karşı sloganlar attı ve Mursi’ye destek verdi.

Aralarında Mazlumder, Ayder, Vahdet Vakfı, İHH, Bülbülzade Vakfı gibi STK üyelerinin de yer aldığı grup, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi’ye destek vermek için Kırkayak Parkı’nda bir araya geldi. Ellerinde pankartlarla Balıklı Parkı'na yürüyen grup, sık sık tekbir getirerek sloganlar attı. Gönüllü kuruluşlar adına basın açıklaması yapan Mehmet Emin Arslan, dünya kamuoyunun Mısır’da yaşananlara sessiz kalmasına sitem ederek, bir an önce bu katliamın son bulmasını istedi.

İslam dünyasının dün çok acı bir güne şahitlik ettiğini belirten Arslan, “Mısır’da 46 gündür insanların oylarıyla cumhurbaşkanı seçtikleri Muhammed Mursi'nin serbest bırakılması için Rabiatül Adeviyye ve Nahda meydanlarında darbe karşıtı gösteri yapanlara karşı güvenlik kuvvetleri ve baltacılar eşliğinde müdahale ederek yüzlerce Müslümanı öldüren, binlercesini de yaralayarak katliam gerçekleştiren çağdaş Firavun Sisi ve yandaşlarını protesto etmek için burada toplanmış bulunuyoruz.” dedi.

Mısır halkına yapılan katliamları lanetlediklerini dile getiren Arslan, Mısır'da sadece özgürlük isteyenlerin üzerine ateş açılmadığını, açılan bu ateşle insanlığın da öldüğünü kaydetti. Arsal şunları ifade etti: “Mısır'daki katliamdan en az Sisi kadar ABD ve AB yönetimleri de sorumludur. Bu darbeye bir türlü darbe demeyerek, Mısır ordusunu ve Sisi'yi böyle bir darbe için cesaretlendirenler de en az onun kadar suçludur. Ey Müslümanlar, Susarak katliama ortak olmayın, Mısır katliamına karşı sessiz kalanlar dilsiz şeytandır. Mısır'da güvenlik güçlerinin Rabiatül Adeviyye ve Nahda meydanlarında göstericilere müdahalesi bir insanlık suçudur ve darbeye sessiz kalanlar da bu katliamın suç ortaklarıdır.”

Demokrasiyi savunan ülkeleri Mısır’da yaşanan katliama dur demeye davet eden Arslan, sözlerini şu sözlerle tamamladı: “Gaziantep Gönüllü Kuruluşları olarak, Mısır’da halkın iradesine ve sivil yönetime yönelik darbeyi, darbecileri ve katliamları lanetliyoruz. Mısır halkını, iradesine sahip çıkmaya, ‘Zulme rıza zulümdür’ inancı ile Müslüman ülkeleri zulme dur diyerek, insiyatif almaya, demokrat geçinen ve demokrasiyi önceleyen ülkeleri de Mısır’ın sivil yönetimine destek vermeye ve katliamlara dur demeye çağırıyoruz.”

Basın açıklamasının ardından Mısır’da yaşanan katliamın son bulması için binlerce insan ellerini semaya açarak dua etti. Yarın Cuma namazından sonra Mısır’daki katliamda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.