Dolar 34,1352
%0.08
Euro 38,2446
%0.2
Altın 2.918,280
%0.13
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hınıs'ta düzenlenen girişimcilik eğitimiyle istihdama destek verilecek

Hınıs'ta düzenlenen girişimcilik eğitimiyle istihdama destek verilecek

Erzurum'un Hınıs ilçesinde ilk kez düzenlenen girişimcilik eğitimiyle istihdama destek verilecek.     Hınıs Aktif Girişimci İşadamları Derneği'nin (HAGİAD) ilçede yatırım faaliyetleri devam ediyor. HAGİAD, KOSGEB ve...

  • Ege Postası
  • 15.08.2013 - 14:30
Erzurum'un Hınıs ilçesinde ilk kez düzenlenen girişimcilik eğitimiyle istihdama destek verilecek.

    Hınıs Aktif Girişimci İşadamları Derneği'nin (HAGİAD) ilçede yatırım faaliyetleri devam ediyor. HAGİAD, KOSGEB ve KUDAKA işbirliğiyle düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimi kapsamında 60 kursiyere 60 saatlik ana modül ve 12 saatlik destek modülü olmak üzere toplam 72 saatlik bir eğitim verildi. Kursun ardından ilk aşamada kendi işini kurmak isteyen 30 kişinin yanında kendi işini kuran bu kişilerin en az bir kişi istihdam etmesi sonucunda 60 işsiz istihdam edilmiş olacak.

    HAGİAD, KOSGEB ve KUDAKA tarafından uygulanan Girişimcilik Destek Programı iş kurma sürecinde işletme kuruluş desteği olarak 5 bin TL, kuruluş dönemi makine teçhizat ve ofis donanımı için 10 bin TL, işletme gideri desteği için de 12 bin TL hibe verilecek. Ayrıca bu program kapsamında 70 bin TL’ye kadar faizsiz ve geri ödemeli olacak. İlk aşamada birinci yılda girişimciler için sağlanacak hibe destek miktarları üzerinden değerlendirme yapıldığında 30 bin TL geri ödemesiz, 70 bin TL'de geri ödemeli olarak toplamda 100 bin TL destek veriliyor.

    HAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Cigal, Hınıs için projelerin devam edeceğini hatırlatarak, bu fırsattan kursiyerlerin yararlanmasını istedi. 'Biz proje aşamasında isteyen kursiyerlere yardım yapacağız, sonuçta Hınıs kazanacak' diyen Cigal, "Şu anda 40 kişilik bir grup daha kurs başvurusunda bulundu.Tekrar bir kez daha KUDAKA' ya proje başvurusunda bulanacağız." dedi.

    Kursiyerden Eyüp Kellecioğlu da Hınıs'ta ilk kez düzenlenen girişimcilik kursundan dolayı emek veren HAGİAD üyelerine teşekkür edip, projelerin devamını diledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.