Dolar 34,1338
%0.07
Euro 38,2385
%0.19
Altın 2.930,200
%0.54
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mısır’daki katliam Birecik’te protesto edildi

Mısır’daki katliam Birecik’te protesto edildi

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi Merkez Ulu Camii’nde Uhuvvet Derneği'nin organize ettiği programla Mısır’daki katliam kınandı. Ulu Camii’nde kılınan gıyabi cenaze namazının ardından basın açıklaması yapıldı. Birecik Uhuvvet Derneği...

  • Ege Postası
  • 15.08.2013 - 15:00
Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi Merkez Ulu Camii’nde Uhuvvet Derneği'nin organize ettiği programla Mısır’daki katliam kınandı. Ulu Camii’nde kılınan gıyabi cenaze namazının ardından basın açıklaması yapıldı.

Birecik Uhuvvet Derneği Başkanı Abdurrahman Güneş yaptığı açıklamada, “Malumunuz olduğu üzere Mısır’da hepimizin kalbine ağır bir hüzün bırakan ve bizleri burada bir araya getiren bir katliam yapıldı. Öncelikle şunu belirtelim ki bu müdahaleyi yapan ordu ve ona her türlü desteği veren ABD, İsrail ve Suud insanlıktan yana hiçbir nasibinin kalmadığını ispatlamış, tarihte ismi lanetle anılan cismi insan ama hakikatte hayvanlardan daha aşağılık mahlukların arasına girdiğini ispatlamıştır. Şunu açık bir şekilde belirtelim ki Mısır’da ordunun yaptığı darbe gayri meşrudur." dedi.

Abdurrahman Güneş, "Halkın kendi iradesi ile seçtikleri ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’ye sahip çıkmaları en doğal haklarıdır. Darbenin yapıldığı ilk günden yani 45 gündür meydanlarda onurlu bir direniş sergileyen Müslüman kardeşlere teşkilatını ve Müslüman Mısır halkını Birecikli kardeşleri olarak bağrımıza bastığımızı, sevgi ve muhabbetimizle beraber dualarımızın da onlarla olduğunu bilmelerini istiyoruz. Bu vesileyle Mısırlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve onların haklı mücadelesini tüm kalbimizle desteklediğimizi tüm dünyaya ilan ediyoruz." şeklinde konuştu.

Program toplu şekilde yapılan dualar ile son buldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.