Dolar 34,1338
%0.07
Euro 38,2385
%0.19
Altın 2.930,200
%0.54
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
’Dershaneler ile özel okullar aynı işi yapmıyor’

’Dershaneler ile özel okullar aynı işi yapmıyor’

Kültür Dershaneleri Genel Müdürü Sinan Telli, Türkiye’de özel okullarda okuyan öğrencilerin büyük bölümünün dershaneye de gittiğini vurguladı. Sinan Telli, “Dershaneler ile özel okullar aynı işi yapmıyor. Dershaneler okul başarısı...

  • Ege Postası
  • 15.08.2013 - 14:43
Kültür Dershaneleri Genel Müdürü Sinan Telli, Türkiye’de özel okullarda okuyan öğrencilerin büyük bölümünün dershaneye de gittiğini vurguladı. Sinan Telli, “Dershaneler ile özel okullar aynı işi yapmıyor. Dershaneler okul başarısı için destek veriyor.” dedi.

Moral FM’de yayınlanan Sabah Gündemi programına konuk olan Telli, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın dershanelerin statüsü ile ilgili açıklamalarını yorumladı.

Problemlerin kaynağına dershaneleri koymanın doğru olmadığını savunan Telli, sorunları ‘dershaneleri kapatalım sorun aşılsın’ diye değerlendirmenin eğitim felsefesi adına doğru bir yaklaşım olmadığını vurguladı.

Dershanelerin destek kurumları olduğunu, öğrencilere sınavlara hazırladığını anlatan Kültür Dershaneleri Genel Müdürü, “Eğitimde sorunların kaynağında dershane yoktur. Bu, bir sonuçtur; sebepler ortadan kalktığında kendisi zaten şekil değiştirecektir.” ifadelerini kullandı.

Dershanelerin okul statüsüne geçiş yapacağı beyanlarına dair Sinan Telli, şunları kaydetti:

“Okul ile dershane arasında maliyet olarak 10 kat fark var. Uygulamanın yönetmelik ile ilgili bir takım sorunlarında doğurabileceği de muhakkak. Özel okullarda okuyan öğrencilerin büyük bölümünün dershanelere de gittiğini unutmayalım. Yani dershaneler ile özel okullar aynı işi yapmıyor. Dershaneler okul başarısı için destek veriyor. Sonuçta dershaneleri kapatmak ve okul haline getirmek ailelerin ve öğrencilerin bu ihtiyacına ve taleplerine karşı çare olmayacaktır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.