Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kurs öğrencilerine internetin zararları anlatıldı

Kurs öğrencilerine internetin zararları anlatıldı

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Kur’an kurslarında öğrenim gören öğrencilere internetin zararlarını anlatan sinevizyon gösterisi yaptı. Müftülük ile koordineli olarak yapılan çalışmada,...

  • Ege Postası
  • 30.07.2013 - 16:11
Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Kur’an kurslarında öğrenim gören öğrencilere internetin zararlarını anlatan sinevizyon gösterisi yaptı.

Müftülük ile koordineli olarak yapılan çalışmada, internetin çocuklara olumsuz etkileri, güvenli internet ve emniyet kemeri kullanımının önemi anlatıldı. Sunumlar, ilk etapta Yuva, Bahçelievler, Bağlarbaşı, Çalılıöz ve Sanayi mahallelerinde gerçekleştirildi.

Güvenli internet kullanımı konusunda toplum bilincini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal, verilecek eğitimle özellikle küçük yaştaki internet kullanıcılarının suç ve suçludan korunabileceğini söyledi. İnternet kullanımının günümüzde ilkokul yaşındaki çocuklara kadar düştüğünü belirten Kartal, “İnternet ortamındaki her bilgi doğru değildir. Çocuklar özellikle öğrenme ve ödevleri için güvenilir kurumların sitelerini kaynak olarak kullanmalılar. İnternet ortamında görüşülen kişilere güvenilmemesi gerekir. Çünkü bu şekilde birçok çocuk çeşitli yöntemlerle mağdur edilebilir.” dedi. Kartal, şöyle devam etti: “Arkadaşlarınızın şifrelerini kırarak, sitesinden arkadaşınızmış gibi sizinle konuşan kişi, özel bilgilerinize ulaşarak bunları farklı amaçlı kullanabilir. Bu nedenle özel bilgilerinizi internet ortamında kesinlikle paylaşmayın. Buna benzer durumlarda, mağdur edilen çok sayıda kişi var.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.