Dolar 34,2301
%0.09
Euro 37,8931
%0.17
Altın 2.926,760
%0.11
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Lami Özgen: Başka alan göstermek gerginliği devam ettirir

Lami Özgen: Başka alan göstermek gerginliği devam ettirir

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Taksim’deki alanın 1 Mayıs için yeterli olduğunu savundu. Özgen, bu saatten sonra farklı alan göstermenin gerginliğin devam etmesine sebep olacağını söyledi. Bir davaya destek için İstanbul Adalet Sarayı’na...

  • Ege Postası
  • 30.04.2013 - 11:27
KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Taksim’deki alanın 1 Mayıs için yeterli olduğunu savundu. Özgen, bu saatten sonra farklı alan göstermenin gerginliğin devam etmesine sebep olacağını söyledi.

Bir davaya destek için İstanbul Adalet Sarayı’na gelen KESK Genel Başkanı Özgen, 1 Mayıs ile ilgili soruları cevapladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaklaşık 2 saatlik görüşme yaptıklarını hatırlatan Özgen, “İstanbul Valisinin söylediği hususları Başbakan da söylüyor. İnşaat gerekçe gösterilerek fiziki koşulların miting için uygun olmadığını ısrarlı bir şekilde ifade ediyorlar. Biz de bunun mümkün olabileceğini, var olanın alanın 1 Mayıs için yeterli olduğunu tekrar tekrar ifade ettik. Herhangi bir sonuç almadan da ayrılmak zorunda kaldık.” dedi.

Özgen, “Belli bir süredir 1 Mayıs için Taksim’e ilişkin çalışmalar var. Bu çalışmalardan hareketle bu saatten sonra alanın değişikliğine yönelik en azından bizler açısından bunun mümkün olmadığını ifade etmek istiyorum. Bundan hareketle bu saatten sonra farklı alanı göstermek doğru değil. Var olan bu gerginliğin devam etmesine sebep olur. Bu gerginliği sonlandırmak konusunda ısrarımız var, ısrarımız da devam ediyor. Yani 1 Mayıs’ın Taksim’de yapılması gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.