Dolar 34,1054
%-0.01
Euro 38,1848
%0.05
Altın 2.915,050
%0.02
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Levent Kırca: TSK maalesef ses çıkarmıyor

Levent Kırca: TSK maalesef ses çıkarmıyor

İzmir'deki Ege Üniversitesi (EÜ) Kampüsü'nde marjinal gruplara mensup az sayıdaki öğrencinin, Kredi Yurtlar Kurumu’nda yapılan düzenlemeyi protesto etmek amacıyla başlattığı çadır eylemine, CHP’li milletvekillerinin ardından tiyatrocu...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 16:23
İzmir'deki Ege Üniversitesi (EÜ) Kampüsü'nde marjinal gruplara mensup az sayıdaki öğrencinin, Kredi Yurtlar Kurumu’nda yapılan düzenlemeyi protesto etmek amacıyla başlattığı çadır eylemine, CHP’li milletvekillerinin ardından tiyatrocu Levent Kırca, modacı Barbaros Şansal ve bazı öğretim elemanları da destek verdi. Eylemciler, EÜ Rektörlüğü’nün izniyle kampüs alanına çadır kurdu. Üç gündür süren çadır eylemine bugün İzmir’e gelen Kırca ve Şansal da katıldı.

Levent Kırca, burada yaptığı açıklamada hükümeti, meslektaşlarını ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’ni eleştirdi. Gezi olaylarına destek vermeyen meslektaşları için, “Nerededir Türkiye’nin sanatçılar? Türkiye Cumhuriyeti’nin fırsatlarından yararlanıp sanatçı olmuşsun. Adın sanatçı, yazıklar olsun sana. Ne yapıyorsu? Korkuyorsun. Ya dizi çekemezsen, ya bankadaki hesaplarını araştırırlarsa, bu paralar nereden geldi derlerse. Şimdi bunlara göğüs germezsen, yarın bütün paraları elinden alırlar. Bütün paralara el koyarlar, zaten böyle bir olanağın olmaz. Yalnız ne söylüyorsam, demokratik yollardan söylüyorum.” dedi.

TSK'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a çalıştığını, Atatürk devrimlerini yok etmekle meşgul olduğunu iddia eden Kırca, “TSK, maalesef ses çıkarmıyor. Yüzlerce, binlerce Atatürkçü subay içeride sürünürken bugün dışarıdaki TSK, Atatürk’ün devrimlerini yıkmakla meşgul. Şimdi bu bana, TSK'nin bir dava açacağını gösteriyor. Ben Silahlı Kuvvetler'i yıkmakla suçlanacağım. Şunu söylüyorum, demokratik yollardan ne yapacaksak. İnsanlar fikirlerini söylemeli, düşüncelerini söylemeli. Demokrasi budur.” şeklinde konuştu.

Ege Öğretim Elemanları Derneği (EGÖDER) Başkanı Can Ceylan ise yurtların erkek ve kız olarak düzenlenmesinin, cinsiyet ayrımcılığı ve devletin ahlak bekçiliğine soyunması sonucunu doğuracağını ileri sürdü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.