Dolar 34,1049
%-0.01
Euro 38,1993
%0.08
Altın 2.920,720
%0.21
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Piri Reis haritasının 500. yılı kutlandı

Piri Reis haritasının 500. yılı kutlandı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü ile Piri Reis Denizcilik Derneği, Piri Reis'in 1513'te çizdiği dünya haritasının 500. yılı kutlamaları kapsamında, "Piri Reis'in Rotasında Türkiye'de Deniz Araştırmaları"...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 16:03
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü ile Piri Reis Denizcilik Derneği, Piri Reis'in 1513'te çizdiği dünya haritasının 500. yılı kutlamaları kapsamında, "Piri Reis'in Rotasında Türkiye'de Deniz Araştırmaları" konulu bir panel düzenledi. Sabancı Kültür Sarayı'ndaki panele İzmir Vali Vekili Celal Ulusoy, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erdeniz Özel, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem Cerit ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Füzün, Piri Reis’in Osmanlı İmparatorluğu'nun temel direklerinden biri olduğunu belirterek, “Bilim ve bilgi üreterek, Osmanlı’nın kıtalara yayılmasında büyük rol oynamıştır. Ekonomik güç elde eden ülkelerin sermayesi bilgidir. Bilgi üretmek, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunmak DEÜ’nün de vizyonudur.” dedi. Müdür Özel ise denizcilik için haritanın çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Piri Reis’in haritasının çizilmesinin 500. yılını kutlamaktan gurur duyuyoruz. Araştırmayı yapacağınız yeri tekrar bulabilmek için haritalar çok önemlidir. 500 yıl önce Türklerin dünyanın her yerinde araştırma yaptığını bilmek büyük mutluluk veriyor.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan ve oturum başkanlığını Prof. Dr. Özel’in yaptığı panele İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Müdürlüğü’nden Yrd. Doç. Dr. Sinan Demirel, TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü'nden Doç. Dr. Sevcan Çolpan Beken Polat, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Barış Salihoğlu, Maden Tetkik ve Arama Deniz Araştırmaları Koordinatörlüğü’nden Dr. Özden İleri, TPAO Genel Müdürlüğü Arama Daire Başkanı Erdal Coşkun konuşmacı olarak katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.