Dolar 34,1049
%-0.01
Euro 38,1993
%0.08
Altın 2.920,720
%0.21
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZKA: İzmir’in sürdürülebilir çevre şehri olmasını istiyoruz

İZKA: İzmir’in sürdürülebilir çevre şehri olmasını istiyoruz

German Water Partnership tarafından Türkiye'de düzenlenen 3. Türk Alman Su İşbirliği Günleri, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) işbirliğiyle İzmir'de yapıldı. Son iki yıldır, Ankara ve İstanbul’da düzenlenmişti. Türkiye genelinden ve...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 15:58
German Water Partnership tarafından Türkiye'de düzenlenen 3. Türk Alman Su İşbirliği Günleri, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) işbirliğiyle İzmir'de yapıldı. Son iki yıldır, Ankara ve İstanbul’da düzenlenmişti. Türkiye genelinden ve Almanya'dan 200'ün üzerinde katılımcıyla 25-26 Eylül 2013 tarihlerinde Swissotel İzmir'de yapılan etkinliğin ilk günü sonunda İZKA evsahipliğinde verilen kokteylde, Türk ve Alman katılımcılar birbirlerini daha yakından tanıma ve işbirliği yapma fırsatı buldu.

Kokteylin açılışında konuşan İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, etkinliğin resmî işbirliği ortağı olarak düzenlenen toplantılara katkıda bulunmaktan dolayı son derece memnun olduklarını belirtti. Ajans olarak özellikle sürdürülebilir çevre konusuna önem verdiklerini dile getiren Çolakoğlu, "İki gün boyunca sürecek olan bu etkinlikler kapsamında yapılacak seminer ve çalışma toplantılarının, kişilerin çevre bilincini arttıracağını ve birçok kesime fayda sağlayacağını düşünüyorum. Özellikle dünya doğal kaynaklarının son derece hızlı bir şekilde tüketilmesi ve kirlenmenin artması, nüfusla beraber artan su ihtiyacı ve sanayinin dünyamıza çevresel faktörler kapsamında zarar vermesi gibi olumsuz faktörler bizi su ve atık su yönetiminde daha da bilinçlenmeye ve hassas olmaya, elimizdeki kaynakları son derece verimli kullanmaya ve bu konuda çevremizi bilinçlendirmeye sevk etmektedir." dedi. İzmir’in “sürdürülebilir çevre şehri” olabilmesi için İZKA'nın atık su yönetimiyle enerji ve su gibi kaynakların daha verimli kullanılmasına yönelik faaliyetlere her zaman maddi ve manevi destek olduğunu vurgulayan Çolakoğlu, sürdürülebilir çevrenin günümüzdeki hızlı gelişmeler karşısında en çok ihmal edilen konu olduğunu söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.