Dolar 34,1338
%0.07
Euro 38,2385
%0.19
Altın 2.930,200
%0.54
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ergil'den olaylı derbi yorumu: Siyasette yaşananlar sahaları karıştırabilir

Ergil'den olaylı derbi yorumu: Siyasette yaşananlar sahaları karıştırabilir

Siyaset Bilimci Sosyolog Prof. Dr. Doğu Ergil, siyasi arenada yaşanan sertliklerin toplumsal hayata da yansıdığını ifade ederek, Galatasaray-Beşiktaş derbisinde çıkan olayların da bir yönüyle bu çerçevede değerlendirilebileceğini söyledi....

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 15:54
Siyaset Bilimci Sosyolog Prof. Dr. Doğu Ergil, siyasi arenada yaşanan sertliklerin toplumsal hayata da yansıdığını ifade ederek, Galatasaray-Beşiktaş derbisinde çıkan olayların da bir yönüyle bu çerçevede değerlendirilebileceğini söyledi. Olaylı derbinin AK Parti ile de ilişkilendirilmeye çalışıldığını belirten Ergil, buna rağmen hükümetin sağduyulu davranarak gerçek suçluları bulma çabası vermesinin sorunları daha kolay çözüme kavuşturacağını söyledi.

Ergil, geçtiğimiz günlerde İstanbul Olimpiyat Stadı'nda oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisinde çıkan olayların siyaset ile ilişkilendirilmesi üzerine bazı değerlendirmelerde bulundu. Türk ve dünya basınında gündeme oturan olaylı derbinin AK Parti’yle ilişkilendirilmeye çalışıldığını belirten Prof. Ergil, siyasetin karıştığı ve hayata sirayet ettiği her durumda kamusal alanın karışarak savaş meydanına dönüşeceğini vurguladı. Ergil, “Hükumetin suçluları bulmakla görevli olduğunu ifade etmeliyim. Yaşanan bu durum AK Parti’ye mal edilmeye çalışılabilir. Ancak hükümet salt siyasi yorumdan ve davranıştan kaçınarak, sükûnet ile olayı gerçekleştirenleri bulma çabası verirse sorunlar daha kolay çözüme kavuşacaktır.” şeklinde konuştu.

“SPORDA YAŞANAN ŞİDDET PSİKODİNAMİK”

Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Vedat Bilgiç ise konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, futbol ve şiddet kelimelerinin sıkça bir arada kullanılır olmasının psikodinamik etkileri olduğunu söyledi. Bilgiç, şöyle konuştu:

"Ülkemizde futbol dünyasında yaşanan son olaylar psikodinamik etkileri doğrular şekildedir. Futbol bir oyundur, temsildir. Futbol sahaları, hayat sahnesinde yaşadığımız mücadele, çekişme, savaşma, kazanma gibi şuuraltı güdülerimizi zararsız bir yolla boşalttığımız bir arenadır. Ancak kontrol edilmediği halde zararın ne boyuta gelebileceği GS-BJK maçında gözler önüne serilmiştir. Eskiden bu boşalımın sahnesi vahşi hayvanlar ile ölüm oyunlarının yapıldığı arenalardı. Şimdi ise modern ‘arena’lar diye tanımlayabileceğimiz statlarda bu enerjiler boşaltılıyor. Bundan dolayı toplum mühendislerinin en sevdiği alanlardan biri de futbol olmuştur."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.