Dolar 34,1333
%0.07
Euro 38,2326
%0.17
Altın 2.917,580
%0.1
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yatılı okul kazanmalarına rağmen gidemiyorlar

Yatılı okul kazanmalarına rağmen gidemiyorlar

İzmir’in Aliağa ilçesinde, yatılı okul kazanmalarına rağmen okul yönetiminin çeşitli sebeplerle kabul etmediği öğrenciler evlerinde bekliyor. Yaklaşık 70 öğrencinin bu durumda olduğunu söyleyen veliler, “Çocuklarımız, iki haftadır...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 15:53
İzmir’in Aliağa ilçesinde, yatılı okul kazanmalarına rağmen okul yönetiminin çeşitli sebeplerle kabul etmediği öğrenciler evlerinde bekliyor. Yaklaşık 70 öğrencinin bu durumda olduğunu söyleyen veliler, “Çocuklarımız, iki haftadır okullarına alınmıyor. 'Yemekhane tamirde' gibi çeşitli eksikler, bahaneler gösteriliyor. Bu kaybedilen zamanı kim ödeyecek'” diye tepki gösterdi.

Haydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni yatılı kazanan öğrenciler, yönetimin çeşitli bahaneler göstererek almaması sebebiyle evlerinde haber bekliyor. Velilerden Ahmet Yılmaz, oğlunun kayıt işlemleri tamamlanmasına rağmen okula alınmadığını söyledi. Okul yönetiminin kendilerine çeşitli bahaneler gösterdiğini, muhatap bulamadıkları için ne yapacaklarını bilemediklerini vurguladı. Çaresiz şekilde oğlunun evde beklediğini dile getiren Yılmaz, “Ağustos ayında bütün evrakları teslim ettik, kayıt işlemlerini bitirdik fakat okulların açıldığı gün gittiğimizde bizi almadılar. Yemekhane yetersiz olduğu için bir süre beklememizi söylediler. İki hafta oldu, çocukları hala okula almadılar. Bu sene bu liseyi kazanan 70 öğrenci var. Hepsi, okuldan gelecek haberi bekliyor. Bu çocukların kaybettiği zamanı kim karşılayaca? Yazık günah değil mi'” şeklinde konuştu.

Okul yönetimi konuyla ilgili açıklama yapmazken Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını savundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.