Dolar 34,1108
%0.01
Euro 38,2059
%0.1
Altın 2.917,780
%0.11
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şentop: Yerel seçimde de genel seçimde de başörtülü adayımız olacak

Şentop: Yerel seçimde de genel seçimde de başörtülü adayımız olacak

AK Parti Seçim İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde ve ardından yapılacak genel seçimlerde başörtülü adaylarının olacağını söyledi.     AK Parti Bursa...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 16:13
AK Parti Seçim İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde ve ardından yapılacak genel seçimlerde başörtülü adaylarının olacağını söyledi.

    AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Şentop, Türkiye’nin seçim dönemine girdiğini ifade etti. Seçimlerin, önümüzdeki dönemler için belirleyici olacağını dile getiren Şentop, AK Parti'nin çalışmalarını seçimlere göre yapmadığını, seçim startının bir önceki seçimin ardından verildiğini kaydetti.

    "CHP’NİN SEÇİM STRATEJİSİNİ FRANSIZ ŞİRKET BELİRLİYOR"

    Muhalefet partilerini eleştiren Şentop, CHP’nin seçim stratejisini Fransız şirketinden aldığını belirterek, şöyle konuştu: “Bu Fransız şirket onlara, ‘evlere girerken ayaklarınıza poşet takın’ diyor. Fransız reklam şirketinden öğreniyorlar. Ama Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bir ziyaretinde yine de eve ayakkabı ile girmiş. Poşet takmayı unutmuş. Her halde seçim takvimi başlamadığı için olabilir. CHP bir siyasi parti midir bu soru da ciddi bir soru. Ben Anayasa komisyonunu üyesiyim. Her gün tartışıyoruz. Biz karşımızda Atilla Kart ya da başkasını istemiyoruz, parti istiyoruz. Onlarda bir parti görüşü yok, herkes başka bir şey söylüyor. Son bir aydır da birbirleri ile kavga ediyorlar, biz ayırıyoruz onları. Ağır hakaretler ediyorlar. Olabilir ama parti olarak da görüş getirmelidirler.”

    “MHP, DARBELERİN KURDUĞU ANAYASAL DÜZENİ SAVUNUYOR”

    MHP’nin de genel olarak lokal bir ideolojiyi temsil ettiğini, 27 mayısı, 60 ve 80 darbeleri ile Türkiye’de kurulan anayasal düzeni savunduğunu belirten Şentop, şöyle devam etti: “Biz bunları bir darbe bir ihanet olarak görüyoruz. Yeni anayasa yaparken de darbeci, vesayetçi anlayışı ok edecek bir tezle ortaya çıktık. Felsefesi ve paradigması ile yeni olacak bir anayasadır. Biz gerçekten de Türkiye’de istiklal harbinin temel felsefesine, kuvayi milliye ruhuna, Cumhuriyetin kuruluş ruhuna sahip çıkıyoruz. Bizim cumhuriyetin kuruluş ruhuna dönmemiz gerekiyor.”

    "ADAY ADAYLIĞI 1 EKİM’DE BAŞLIYOR"

    Seçimlerdeki stratejilerini, “AK Parti'ye kalbiyle gönlü ile itimat eden ama çeşitli sebeplerle başka partiye oy veren insanların oyuyla da destek vermesini sağlayacak çalışma yürütüyoruz.” diyerek açıklayan Şentop, aday adaylığı sürecinin 1 Ekim 2013’te başlayacağını ve 1 kasım 2013 Cuma günü sona ereceğini dile getirdi. Görevlerinden istifa etmesi gerekenlerin bu süreçte istifa edebileceğini, ayrıca kamu görevlilerinin de 1 Aralık’a kadar istifa edebileceğini bildirdi.

    "TEŞKİLATIMIZIN İSTEMEDİĞİ ADAY GÖSTERİLMEYECEKTİR"

    Temayül yoklamaları ve anketlerle netleştikçe adayları açıklamaya devam edeceklerini anlatan Şentop, aday seçerken belirledikleri kriterler konusunda ise şu bilgileri verdi: “İyi belediyecilik yapabilecek, mahalli idarelerde daha fazla başarı sağlayacak arkadaşları tercih etmede iddialıyız. Her ilçe için belde için ayrı ayrı seçim stratejileri olacak. Partimizin temel siyaset anlayışını, temel felsefesini benimsemiş kişiler olmalı. Mahalli idarelerde belediye başkanlığını, belediye meclisi üyeliğini daha iyi yapanlar tercih edilecek. Biz teşkilatlarımızın başından itibaren görüşlerini alıyoruz. Teşkilatların belirlediği kişiler gösterilecek diye bir şey söylemek kolay değil. Teşkilatlarımızın istemediği aday gösterilmeyecektir.”

    "BAŞÖRTÜLÜ ADAYIMIZ OLACAK"

    Şentop, bir gazetecinin, “Başörtülü adaylarınız olacak mı'” sorusuna şu cevabı verdi: “Daha önce de vardı. Bu seçimde de olacak. Çok net olarak söyleyeyim. Daha erken ama 2015 milletvekili seçiminde de olacak.”

    "GEZİ OLAYLARININ ARDINDAN OYUMUZ DAHA DA YUKARI ÇIKTI"

    Bir gazetecinin Gezi ile başlayan ‘çevreci tepkilerin’ aday profiline yansıyıp yansımayacağı yönündeki sorusuna ise şu karşılığı verdi: “Gezi ile Türkiye’de bir prova yapıldı. Bunun birinci amacı Sayın Başbakan'ın hareket kabiliyetini zayıflatmak, elini zayıflatmaktı. Tabi ki kimse darbe beklemiyordu ama ekonomik olarak bir hareketlenme yaşanırsa, AK Parti’nin elinin zayıflayacağı umuluyordu. Bir diğer amacı ise Türkiye’nin bölgedeki gücünü zayıflatmaktı. Gezi olayları Türkiye açısından lokal, kronik değil, belli bir amaca matuf olarak yapılan eylemlerdi. O yüzden arkası gelmedi. Herkes Eylül’de bekliyordu, Eylül’ü bitiriyoruz, Ekim’de de olmayacak, merak etmeyin. Eylemlerin ardından AK Parti’nin yüzde 1-2 gerilediğini gördük ama hemen ardından 20 gün sonra AK Parti’nin bu kaybettiği oyları geri alarak daha da yukarı çıktığı görülüyor. Yani top yere vurdu ve sıçradı daha yukarı çıktı deniliyor. Biz bunu biliyoruz. Kararsız seçmen Türkiye’deki tablo netleştikçe AK Parti’ye yöneliyor.”

    "ÜÇ PARTİNİN ANLAŞMASI, 3 CHP’LİNİN BİRBİRİ İLE ANLAŞMASINDAN DAHA KOLAY"

    Şentop, yeni anayasa çalışmaları konusunda ise “En büyük zorluk, CHP’nin bir parti görüşü üretememesidir. 3 partinin anlaşması, CHP’linin 3 üyesinin kendi arasında anlaşmasından daha kolay.” diye konuştu. Uzlaşılan 60 maddeyi Meclis'e getirip geçirme önerisini sunduklarını ancak CHP ve MHP’nin bunu kabul etmediğini hatırlatan Şentop, “Bu bir samimiyet testi aslında. Demek ki siz komisyonda oyun bozan ben olmayayım anlayışı ile yaklaşıyorsunuz. İş ciddileşince su koyuveriyorsunuz.” dedi.

    "KENDİ METNİMİZİ GETİREBİLİRİZ"

    Anayasa uzlaşması olmaması halinde ise kendi önerilerini getireceklerini belirten Şentop, "Olmadığı taktirde zaten bizim metnimiz var, bu metni bu yasama dönemi içinde meclise getirebiliriz. Böyle bir düşüncemiz var." şeklinde konuştu. Şentop, anayasa ile çözüm sürecinin sadece zamansal olarak kesiştiğini ve birbirleri ile çok alakalarının olmadığını vurguladı.

    Mustafa Şentop, bazı bakanların son dönemi diye belediye başkanlığına aday göstermeyeceklerini ancak o bölge için en iyisi o ise o zaman gösterebileceklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.