Dolar 34,1990
%0.05
Euro 37,9258
%-0.44
Altın 2.913,640
%0.61
Bist-100 9.618,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Levent Piriştina’dan  “üç soruna, üç vaat”

Levent Piriştina’dan “üç soruna, üç vaat”

İnsan odaklı ve sosyal belediyecilik anlayışı uygulayacağını söyleyen CHP Buca Belediye Başkan aday adayı Piriştina, köyler için ‘tek adım hizmet binası’, hayvanlar için ‘sizden artan her lokma can dostuma mama’ ve öğrenciler için ‘yanındayız’ adıyla proje üretti

  • Ege Postası
  • 25.11.2013 - 13:33
İZMİR-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina, göreve geldiğinde insan odaklı, çevreye ve tüm canlıların yaşam hakkına saygılı, sosyal bir yerel yönetim anlayışıyla hareket edeceğini söyledi. Levent Piriştina, ilçeye bağlı köylere daha iyi hizmet götürmek amacıyla ‘tek adım hizmet binası’, sokak hayvanları için ‘sizden artan her lokma, can dostuma mama’ ve barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencileri için de ‘desteğimiz barınma, öğrenci yurdum Buca’ adı altında proje üretti.

Piriştina, ilçeye bağlı Kaynaklar, Kırıklar, Doğancılar ve Karacaağaç köylerinde yaşayan vatandaşların belediye hizmetlerinden kolaylıkla yararlanmaları gerektiğini söyleyerek, “Bu amaçla bölgede bulunan eski belediye binasını yeniden aktif hale getireceğiz. Böylelikle vatandaşlarımızın kent merkezine gelerek zaman kaybetmelerinin önüne geçilecek. Belediyemizden alınan her hizmete, daha kaliteli ve hızlı bir biçimde kendi yaşadıkları bölgede ulaşmaları sağlanacaktır” diye konuştu.

Barınma konusuna özel önem…

Sokak hayvanları için modern bir hayvan barınağı yapılması gerektiğinin de altını çizen Levent Piriştina, barınaklarda koruma altına alınıp tedavi bakımları yapılacak ‘sevimli dostların’ beslenme konusunda halkın ve esnafın desteğini alacaklarını kaydetti. Lokanta, kafeterya ve restoranlardaki yemek artıklarının düzenli ve kontrollü biçimde toplanmasının sağlanacağını ifade eden Piriştina, bu organizasyona destek veren işletmelere ‘hayvan dostu sertifikası’ verileceğini söyledi.

Buca’da yaklaşık 600 bin öğrenci bulunduğunu ve çoğunluğunun barınma konusunda ciddi sıkıntı yaşadığına da işaret eden Piriştina, bu konuda hazırladıkları çalışmayı da şu sözlerle aktardı: “Öncelikle belediyenin olanakları doğrultusunda yeni yurtların yapımını gerçekleştireceğiz. Bu konuda belediye bünyesinde uygun alanların misafirhane olarak değerlendirilmesini sağlayacağız. Özel yurtlarda öğrencilerimiz uygun fiyatlarla kalmaları için çaba harcayacağız. Kız öğrencilerimize bu konuda pozitif ayrımcılık uygulayacağız.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.