Dolar 34,1012
%0.25
Euro 38,1192
%0.17
Altın 2.876,580
%1.67
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MEB'den velilere skandal mesaj

MEB'den velilere skandal mesaj

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), velilere öyle bir mesaj gönderdi ki zaten baskı altında olan kız çocuklarına daha da fazla psikolojik şiddet önermeyi “tavsiye” etti.

  • Ege Postası
  • 20.08.2013 - 11:33
MEB, e-okul sistemiyle öğrencilerin devamsızlık, not sistemi, sınav tarihi gibi bilgileri velilerle paylaşılırken bu kez 8383 numarasından cep telefonlarına, “kız çocuklarını baskı altına almaları, erkek çocuklarını ise rahat bırakmaları” tembihledi. MEB, “Anne-babanın izleme ve kontrol çabalarını artırması, erkek çocukların uzun vadede daha fazla problemli davranış göstermelerine neden olurken, kız çocukların problemli davranışlarının azalmasını sağlamaktadır.

Çocuğunuza vereceğiniz tepki onun cinsiyetine göre farklı sonuçlara yol açabilir” şeklinde gönderdikleri mesajın uzman psikologlar ve rehber öğretmenler tarafından hazırlandığını iddia etti.

'BİLİM DIŞI'

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, bu tarz bir düşünce yapısının erkek egemen ve baskıcı zihniyetin ürünü olduğunu belirterek, “Bilimle hiç bir alakası olmayan bu düşünce psikologlar ve rehber öğretmenlerden ziyade AKP'nin kendi düşüncesidir.

Kız çocuklarının baskı altında tutularak büyütülmesi onların psikolojileri açısından çok kötü bir durumdur. Bu düşünce bilime değil AKP'ye uyar” dedi. Demir, MEB'in velilere gönderdiği bu mesajla ilgili olarak “MEB tüm öğrencilerden ve velilerden cinsiyetçi tavırları sebebiyle özür dileyerek istifa etmelidir” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.