Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP Aydın ve Manisa'da liste depremi

MHP Aydın ve Manisa'da liste depremi

MHP'nin Manisa'da, 1 Kasım'daki seçim için milletvekili adayı 9 ismi belli olurken; geçen seçimde ikinci sıradan seçilen eski Baro Başkanı ve yeni transfer Zeynel Balkız'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi liste dışı kaldı. MHP Aydın'da, 1 Kasım'da tekrarlanacak seçimler için milletvekili adaylarında köklü değişiklikler yaptı. Dört dönemdir Aydın'dan MHP Milletvekili çekilen, 7 Haziran seçimlerinde de 1. sıradan kentin tek MHP'li vekili olarak TBMM'ye giden Ali Uzunırmak listede yer almadı.

  • Ege Postası
  • 18.09.2015 - 13:47
MHP Manisa'da, 7 Haziran seçimlerinde ikinci sıradan milletvekili seçilen ve Soma olaylarında adını duyuran Zeynel Balkız ile üçüncü sırada adayı Hasan Eryılmaz'ın da aralarında bulunduğu beş ismin değişmesi şaşkınlık yarattı. 7 Haziran seçimlerine katılan ancak yeni listede bulunmayan Yaşar Coşkun, Cem Çöllü ve Galip Karagözler'in bu seçimde aday olmadığı kaydedildi.

MHP'nin 1 Kasım erken seçim için hazırladığı listede; birinci sırada mevcut Milletvekili olan Maliyeci kökenli Erkan Akçay, ikinci sıra Avukat Osman Oktay, üçüncü sıra Tıp Dr. Mehmet Memiş, dördüncü sıra İnşaat Mühendisi Engin Kabadağ, beşinci sıra Demirci eski Belediye Başkanı Bihsan Temel, altıncı sıra Bürokrat Cemal Murat Erim, yedinci sıra Avukat Mustafa Uncu, sekizinci sıra eğitimci Seval Başkesen ve dokuzuncu sırada iş adamı Erkan Öztürk yer aldı.

GENEL MERKEZİN SON ŞEKLİNİ VERDİĞİ LİSTE
MHP Manisa Milletvekili aday listesini değerlendiren MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, "Türkiye'nin şuan ki hali hiçbir vatan sevdalısının kabullenemeyeceği kadar yaralayıcı bir durumdadır. Bin yıllık kardeşlik hukuku hırpalandı. Kardeş kavgası çıkarmak maksadıyla iç ve dış odaklar birlikte çalışıyor. Bu sisi dağıtacak olan milletin demokrasiye inancı ve iradesidir. 7 Haziran seçimlerini beğenmeyen AKP zihniyeti önümüzdeki bu seçimde hak ettiği demokratik bedele ulaşacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi 550 adayıyla, vatan ve millet için çarpan yürekle demokrasi arenasına çıkmıştır. Bu ekip her zorluğu göğüsleyecektir. Manisa'mız ve halkımızın, teşkilatlarımızın, bize inanların istekleri doğrultusunda, bize ilettikleri doğrultuda birlikte yapılan bir liste. Bu liste teşkilatımızın ve yan kuruluşlarımızın beraber hazırladığı, Genel Merkezimizce son şekli verilen bir listedir. Bu liste kıymetli Manisalı hemşerilerimizin beklentilerini karşılayacak ve büyük destek görecek, İçinde bulunduğumuz bu zor günlerde Manisa'da MHP'yi birinci parti yapacaktır" dedi.



BALKIZ BASIN TOPLANTISI YAPACAK
Öte yandan; MHP Manisa milletvekili ve eski Baro Başkanı Zeynel Balkız, konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi. Dokuz vekili meclise gönderen Manisa'da geçen seçimde AK Parti 4, CHP 3 ve MHP 2 milletvekili çıkarmıştı. 

AYDIN MHP'DE UZUNIRMAK DEPREMİ
MHP Genel Merkezi'nin 1 Kasım seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu'na sunacağı listede, Aydın'da Deniz Depboylu, Mehmet Beliğ Azbazdar, Hilmi Bolatoğlu, Musa İlhan, Hüsniye Kozan, Ahmet Özhan ve Aydemir Durmuş milletvekili adayı olarak gösterildi. 7 Haziran seçimlerinde listede yer alan MHP'nin ağır topları Ali Uzunırmak, Hayri Güleç ve Fevzi Köse gibi isimler, listede kendilerine yer bulamadı. 

Dört dönem MHP Aydın Milletvekili seçilen ve TBMM İdare Amirliği görevinde bulunan Ali Uzunırmak'ın listede olmaması dikkat çekti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7 Haziran Genel Seçimleri sonrası Meclis İdare Amiri görevini de Uzunırmak'tan almıştı. 7 Haziran'daki seçimlerde 5'inci sırada yer alan Deniz Depboylu bu defa listenin en başında yer alırken, ilk kez aday gösterilen Söke eski Belediye Başkanlarından, Tariş Pamuk Birliği eski Başkanı Mehmet Beliğ Azbazdar da listede ikinci sırada kendisine yer buldu. Bir önceki seçimde 6'ncı sırada yer alan Hilmi Bolatoğlu 3'üncü sırada tekrar aday gösterilirken, listedeki beş aday ilk kez şans buldu. 

DEPBOYLU: SIRANIN BİR ÖNEMİ YOK
MHP Nazilli İlçe Teşkilatı yönetiminde 3 yıl görev alan ardından da 30 Nisan 2014'teki yerel seçimlerde de partisinden Nazilli Belediye Meclisi üyesi seçilen Deniz Depboylu, birinci sıradan milletvekili adayı olarak gösterilmesiyle ilgili olarak, sıralamanın bir önemi olmadığını söyledi.

Daha önce psikolojik danışman olarak 20 yıl Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yaptıktan sonra istifa edip kendi aile danışmanlığı merkezini açıp, siyasete atılan, iki çocuk annesi Depboylu, "Vatanımız ve milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Hangi sırada olduğumuzun bir önemi yok. Bundan önce nasıl çalışıyorsak aynı azim ve kararlılıkla çalışacağız" dedi.

UZUNIRMAK: ÖMRÜM BU ÇİZGİDE DEVAM EDECEK
7 Haziran'da listenin ilk sırasında yer alan ve milletvekili seçilen Ali Uzunırmak, ömrünün sonuna kadar Türk Milliyetçisi olacağını belirterek, "Ben fikir ve düşünce adamıyım. Fikirlerimin ve düşüncelerimin de takipçisiyim. Hayırlısı olsun. Hayat devam ediyor. İnsan yaşamı boyunca iki soru ile anılır. Doğduğunda ‘Adını ne koydunuz' derler. Bizim adımız da Türk Milliyetçisi, ülkücü. Ölünce de ‘Nasıl tanırdınız' diye sorarlar. İnanıyordum ki benim arkamdan ‘Samimi bir Türk Milliyetçisiydi' derler. Ömrüm bu çizgide devam edecek" diye konuştu. (DHA)


Denizli MHP'de ilk 2 sıra değişmedi
MHP Denizli'de 1 Kasım erken seçimleri adayları belli oldu. Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan ve Cafer Birtürk ilk iki sırada kendine yer bulurken, listeye beş yeni isim girdi.

Geçen 7 Haziran seçimlerinde MHP'nin Denizli milletvekili adaylığı sıralamasında ilk sırada yer alan Emin Haluk Ayhan, partisinin tek vekili olarak meclise gitmişti. İkinci sırada yer alan Cafer Birtürk ise seçilememişti. 7 Haziran'da Denizli'de AK Parti ve CHP'nin üçer, MHP'de bir milletvekili çıkarmıştı. 7 Haziran seçimlerinde üçüncü sırada bulunan Ümit Bahtiyar, dördüncü sıra adayı İsmail Yarımca, beşinci sıra adayı Zafer Kaplan, altıncı sırada bulunan Mehmet Fevzi Yeniçeri ile yedinci sıra adayı Şule Türkaslan 1 Kasım seçimleri öncesi yedi kişilik listede yer almadı. Listeye Mehmet Uz, Mustafa Çırak, Halil Öztürk, Yurdahan Özhan ve Efe Şahin'in de yer aldığı yeni isimler girdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.