Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP İzmir'de istifa bilmecesi!

MHP İzmir'de istifa bilmecesi!

İzmir'de milletvekili sayısı 4'ten 2'ye düşen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Teşkilatı'nda istifa bilmecesi yaşanıyor. 6 başkan yardımcısının istifa etme niyetinde oldukları iddia edilirken, İl Başkanı Necat Karataş’ın duruma müdahale ettiği ve istifa niyetinde olan isimlerle toplantı haklinde olduğu belirtildi. MHP'de 6 il başkan yardımcısından istifa sinyali

  • Ege Postası
  • 05.11.2015 - 16:14
EDA EBRU NANECİ/HABER SERVİSİ - MHP İzmir'de aralarında Mustafa Karakuş, Alpay Gökmen, Hakan Ürün, Mehmet Koyukan, Cumhur Tüzemen ve Rıza Dönmez'in bulunduğu il başkan yardımcıları adına açıklama yapan Mustafa Karakuş, istifalarının söz konusu olmadığını ancak gündemlerinde bulunduğunu ifade etti.
 
GÜNDEMİMİZDE VAR

Başkan yardımcısı Karakuş,  henüz net bir karar vermediklerini belirterek, "Şu anda istifa etmemiz sözkonusu değil. İl dışındayım. Döndükten sonra durum değerlendirmesi yapacağız.  Sonunda bir karar alacağız. Düşüncelerimiz içinde var. Böyle bir düşüncemiz oldu ama henüz karar vermiş değiliz. Biz beş altı arkadaş aramızda durum değerlendirmesi yapmıştık, sıkıntı nerede diye tahlil yapmaya çalışıyoruz. Başkanlık divanı olarak hatalarımız nedir diye tartışmaya fırsat bulamadan istifamız gündeme geldi. Şu anda netleşen bir kararımız yok. Gündemimizde var ama" dedi.
 
İSTİFA ETSEK BİLE...
 
MHP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, istifalarının şu an için sözkonusu olmadığına dikkat çekerek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye karşı bir tavrın söz konusu olmadığını belirtti. Karakuş,"İstifa gündeme gelse de MHP'de bulunduğumuz makamları layıkıyla temsil edemediğimiz ve görevimizi yerine getirmediğimiz düşüncesiyle istifa ederiz. Genel başkan ya da partimize tavrımız sözkonusu bile olamaz. Çünkü biz kendimizde hatayı aramalıyız. Diğer arkadaşlarımız da başka illerde bizim gibi hatayı kendinde bulup istifa ederse takdirle karşılarım" şeklinde konuştu.
 
ALLAH'TAN BAŞKA BİR KUVVET AYIRAMAZ
 
Karakuş, istifa kararı almaları durumunda tek sebebin 'hatayı kendinde ara' ilkesi olacağını vurgulayarak şunları söyledi: "MHP bizim ailemizi barındırdığımız mukaddes bir yer. Genel başkan, yönetim, işle güç, barajın altı üstü gibi şeyler partimizle bağımızı koparamaz. İstifa kararı alsak da 'Patimiz MHP 7 Haziran seçimlerinde 4 vekil göndermiş İzmir'den. 1 Kasım'da yarıya düştü. Ben başarılı bir il başkanı değilim demek ki. Başarılı olsaydım 5-6'ya çıkarırdım' diye düşünüp kendi özeleştirimiz üzerine makamdan istifa ederiz. Partimizden istifa etmeyiz ama.  Bizi partimiz MHP'den Allah'tan başka hiçbir kuvvet ayıramaz. Tavrımız budur." Karakuş öte yandan istifa etmeden istifa ettikleri şeklindeki haberlere de tepki gösterdi.

İl Başkanı Necat Karataş'ın istifayı düşüğnen 6 isimle toplantı halinde eolduğu ve ikna etmek için yoğun çaba harcadığı belirtildi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.