Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MYK İzmir için 'Kocaoğlu'yla' yola devam dedi

MYK İzmir için 'Kocaoğlu'yla' yola devam dedi

Sabah saatlerinde toplanan MYK'da merakla beklenen soruya cevap verildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Aziz Kocaoğlu'nun ismi MYK'dan çıktı

  • Ege Postası
  • 22.12.2013 - 17:30
BÜNYAMİN DOBRUCALI / HABER SERVİSİ - Aziz Kocaoğlu'nun ismi üzerine yürütülen polemiğe son nokta konuldu. Sabah saat 8.00'de toplanan MYK çalışmaları uzayınca önce PM'nin başlangıç saati 11.00'den 13.00'e ertelendi. Türkiye genelinde yaklaşık 300 belediye başkan adayının isminin tartışmaya açıldığı MYK'da, İzmir Büyükşehir adaylığının ele alınıp alınmayacağı büyük bir merakla bekleniyordu. Kısa bir süre önce sona eren MYK'da İzmir ele alındı. Kulislere yansıyan bilgilere göre Aziz Kocaoğlu'nun İzmir Büyükşehir adayı olarak PM'ye sunulmasına karar verildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sürecin ilk günlerinde yaptığı açıklamada aday isimleriyle ilgili bütün kararların PM'den çıkacağı hatırlatmasında bulunmuştu. PM'deki genel tablonun, MYK'dan çıkan Kocaoğlu ismini onaylayacağı yönünde genel bir görüş hakim. Kocaoğlu'nun adaylığının kesinleşmesi için PM'deki oylamadan da onun isminin çıkması gerekiyor. Şimdi gözler PM'den çıkacak olan kararda.
SÜREÇTE NELER YAŞANMIŞTI' 
2 Eylül'de aday adaylığı başvurusu için son tarih olmasına rağmen adaylık başvurusu yapmayan Aziz Kocaoğlu'nun bu tutumu parti içinde küçük çaplı bir krize yol açmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kasım ayı sonundaki ABD gezisi sırasında 'Aziz Bey istediği sürece yola onunla devam ederiz' açıklamasıyla rahatlayan Kocaoğlu, rakibi Binali Yıldırım'ın adaylığının resmileştirildiği gün CHP İl Başkanlığı'na giderek adaylık dosyasını teslim etmişti. İzmir'in ilçelerinin 5 Ocak PM'sinde ele alınacağı daha önce belli olmuştu. 22 Aralık PM'sinde isminin ele alınıp alınmayacağı merakla beklenen Kocaoğlu bugün yapılan MYK'dan isminin çıkmasıyla rahatladı. 30 mart seçimlerinde İzmir'i Kocaoğlu-Yıldırım düellosu bekliyor demek için sadece PM'den çıkacak olan son karar bekleniyor.

''MYK'DAKİ GEÇİKME PM'Yİ ETKİLEDİ'' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

MYK'dan geçen ve parti meclisinin onayına sunulan o iller ve başkan adayları:

Ankara: Mansur Yavaş
Mersin: Macit Özcan
İzmir:  Aziz Kocaoğlu
İstanbul:  Mustafa Sarıgül
Hatay:  Lütfü Savaş
Eskşişehir:  Yılmaz Büyükerşen
Muğla: Osman Gürün
Aydın: Özlem Çerçioğlu
Edirne: Hamdi Sedefçi
Adana - Seyhan: Zeydan Karalar
Kars: Naif Alibeyoğlu
Antalya: Mustafa Akaydın
Çanakkale: Gökhan Ülgür
Kars - Susuz: Ali Yeğin

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.