Dolar 34,1564
%0.06
Euro 38,1693
%-0.2
Altın 2.909,990
%-0.8
Bist-100 9.771,00
%-0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mağdur personel yargı yolunda

Mağdur personel yargı yolunda

Yerel seçimlerin ardından Aliağa’da başlayan işçi krizi dinmek bilmiyor. Aliağa Belediyesi’nde işten çıkartılan 104 belediye personeli, 23 gündür devam ettikleri çadır direnişinin ardından haklarını yargıda arama kararı aldı. Belediyeyi mahkemeye veren mağdur personel, haksız yere işten çıkartıldıklarını gerekçe göstererek işe geri dönüş davası açtı.

  • Ege Postası
  • 29.05.2014 - 11:33
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Aliağa Belediyesi’nde taşeron işçi olarak çalışan 104 personel, yerel seçimlerin ardından işlerini kaybederken, 23 gündür de belediye önünde kurdukları çadırlarda direnmeye devam ediyor. Mağduriyetlerini duyurmak için sayısız eylemin altına imza atan ve birçok kesime çağrıda bulunan işten çıkartılan Aliağa Belediyesi personeli, geçen süreçte aradığı desteği bulamayınca çareyi de yargıda gitmekte buldu.
 
İŞE İADE DAVASI AÇTILAR
Yerel seçimlerde CHP’den MHP’ye geçen Aliağa’da, başkanlık koltuğuna Serkan Acar’ın oturmasıyla birlikte işlerini kaybeden 104 mağdur belediye işçisi işleri için mahkemeye gitmeye karar verdi. Büyük bölümü CHP üyesi olan ve siyasi tercihleri nedeniyle işlerini kaybettiklerini ve “siyasi linç” girişimine uğradıklarını savunan personel, kendilerine belediye tarafından herhangi bir çözüm önerisi sunulmaması ve geçtiğimiz günlerde başkanlıktan gelen “Tasarruf tedbirleri uyguluyoruz, kimseyi işe geri alamayız. Geri adım atmayacağız” açıklaması üzerine harekete geçti. Avukatları aracılığı ile belediyeden şikayetçi olan personel, işlerine geri dönebilmek için hukuk mücadelesine başladı.
 
MANEVİ TAZMİNAT DA İSTEYECEKLER
İş akitlerine son verilen 104 personelden 9’u, avukatları Özlem Şan Oğuzhan aracılığı ile iade davası açtı. Taşeron çalışan belediye personeli, asıl işveren olan Aliağa Belediyesi aleyhine açtığı davada tasarruf gerekçesiyle iş akitlerine son verildiğini, ancak belediyeye halen personel alındığını gerekçe göstererek yargıya başvurdu. Aliağa İş Mahkemesi’ne başvuran işçiler, iş akitlerinin fesih edilmesinin hukuka aykırı olduğu, 7 Mayıs tarihinden önce herhangi bir bildirim yapılmadan işten çıkartıldıklarını ve ihbar tazminatlarının ödenmemesi gibi gerekçelerle mahkemeden işlemin iptalini ve tekrar görevlerine iade edilmelerini talep etti. Belediye aleyhinde manevi tazminat davası açmaya da hazırlanan eski belediye işçileri, önümüzdeki günlerde yeniden yargıya giderek kıdem tazminatları için de ayrı bir yargı süreci başlatacak. Diğer yandan, farklı avukatlar aracılığı ile gruplar halinde benzer gerekçelerle işe iade davası açmaya hazırlanan eski belediye personellerinin de yasal süre olan 7 Haziran 2014 tarihine kadar yargıya giderek haklarını arayacağı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.