Dolar 34,2465
%0.01
Euro 37,6064
%0.02
Altın 2.909,900
%-0.4
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mahkeme: Perinçek, silahlı terör örgütü yöneticisi

Mahkeme: Perinçek, silahlı terör örgütü yöneticisi

Ergenekon davası tutuklu sanığı İşçi Partisi Geel Başkanı Doğu Perinçek, bir kez ağırlaştırılmış müebbet ve 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Perinçek, Ergenekon Silahlı Terör Örgütü yöneticiliğinden suçlu bulunduğu...

  • Ege Postası
  • 06.08.2013 - 12:56
Ergenekon davası tutuklu sanığı İşçi Partisi Geel Başkanı Doğu Perinçek, bir kez ağırlaştırılmış müebbet ve 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Perinçek, Ergenekon Silahlı Terör Örgütü yöneticiliğinden suçlu bulunduğu için İşçi Partili sanıkların suç eylemleri nedeniyle de ayrıca 31 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Perinçek'e toplamda bir kez ağırlaştırılmış müebbet ve 34 yıl 4 ay hapis ile 4 bin 440 TL para cevası verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karara bağlanan Ergenekon davasında tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in örgüt yöneticisi olduğuna ve hükümete yönelik darbeye teşebbüs suçunu işlediğine hükmedildi. Ancak darbeye teşebbüs suçundan ceza verilmesi durumunda yasa gereği yöneticilikten ayrıca ceza verilemeyeceği için Perinçek'e yöneticilikten ceza verilmedi.

Buna göre Perinçek 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Perinçek'e, 'Yasaklanan bilgileri temin etme' suçundan da 2 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Ancak Perinçek, yönetici olması nedeniyle hiyerarşide altında bulunan örgüt üyelerinin eylemlerinden de sorumlu tutuldu.

Bu nedenle Perinçek, İşçi Partili sanıklardan Mehmet Adnan Akfırat, Hikmet Çiçek, Nusret Senem, Hayati Özcan, Yusuf Tunçer, Mahir Çayan Güngör ve Aydın Güngör'ün işlediğine hükmedilen 'Yasaklanan bilgileri temin etme', 'Kişisel verileri verme veya ele geçirme' ve 'Ateşli silahlar kanununa muhalefet etmek' suçlarından 10 ayrı eylem nedeniyle de 31 yıl 8 ay hapis ve 4 bin 400 TL adli para cezasına çarptırıldı.

Perinçek, toplamda bir kez ağırlaştırılmış müebbet ile 34 yıl 4 ay hapis ve 4 bin 440 TL adli para cezası ile cezalandırıldı. Perinçek, sorumlu tutulduğu eylemler de dahil olmak üzere toplam 13 suçtan cezalandırılarak Ergenekon davasından en fazla eylem nedeniyle cezaya çarptırılan sanık oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.