Dolar 34,2519
%0.04
Euro 37,6058
%-0.07
Altın 2.925,550
%0.14
Bist-100 9.162,00
%0.58

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mahmud Ahmedinejad, uranyum zengini Nijer’e gidiyor

Mahmud Ahmedinejad, uranyum zengini Nijer’e gidiyor

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Benin, Gana ve Nijer’i kapsayan üç günlük Batı Afrika turuna çıkıyor. Fars Haber Ajansı’na göre, Ahmedinecad’ın “Bağlantısızlar Hareketi Dönem Başkanı” sıfatıyla Pazar günü başlayacak...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 16:12
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Benin, Gana ve Nijer’i kapsayan üç günlük Batı Afrika turuna çıkıyor. Fars Haber Ajansı’na göre, Ahmedinecad’ın “Bağlantısızlar Hareketi Dönem Başkanı” sıfatıyla Pazar günü başlayacak ziyaretinde, Afrika ülkeleri ile ekonomik ve siyasi alanlarda anlaşmalar imzalayacak.

Benin Dışişleri Bakanı Arifari Bako, Ahmedinejad’ın gündeminde başta enerji olmak üzere eğitim ve tarım konularının olduğu belirtildi.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Benin ziyaretinin ardından Pazartesi günü Nijer'e geçecek. Dünyanın 4. büyük uranyum üreticisi Nijer yakın zamanda Fransa ile uranyum anlaşmasının adil olmadığından yakınmıştı.

Birleşmiş Millerler İran’ın nükleer programına ambargo uygularken Tahran, Salı günü uluslararası nükleer zenginleştirme programı kapsamında yeni bir uranyum üretim tesisini açmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.