Dolar 34,2519
%0.04
Euro 37,6058
%-0.07
Altın 2.925,550
%0.14
Bist-100 9.162,00
%0.58

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
NSU davaları hakkında göçmenler bilgilendirilecek

NSU davaları hakkında göçmenler bilgilendirilecek

Münih Aşırı Sağcılığa Karşı Mücadele Dairesi, 6 Mayıs'ta görülmeye başlanacak Neonazi cinayetleri davası ile ilgili gelişmeler hakkında göçmenleri bilgilendirecek.Münih Belediyesi bünyesindeki daire, göçmenlerle birlikte duruşmalar...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 16:09
Münih Aşırı Sağcılığa Karşı Mücadele Dairesi, 6 Mayıs'ta görülmeye başlanacak Neonazi cinayetleri davası ile ilgili gelişmeler hakkında göçmenleri bilgilendirecek.

Münih Belediyesi bünyesindeki daire, göçmenlerle birlikte duruşmalar hakkında seminerler düzenleyecek.

Öte yandan babasını Neoanzi teröristlere kurban veren Kerim ve Semiya Şimşek'in avukatları Stephan Lucas ve Jens Rabe, toplam 10 cinayet işleyen ve bombalı saldırılar düzenleyen Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör örgütü üyelerine yönelik davanın tarihi, siyasi ve toplumsal açıdan önemli bir dava olacağını ifade etti. Aşırı sağcıların giderek radikalleşmesine rağmen yetkili mercilerin onları bir türlü yakalayamadıklarını hatırlatan avukatlar, NSU terör örgütünü destekleyen geniş bir çevre olduğunu savundu.

Semiya ve Kerim Şimşek'in davalara katılacaklarını belirten avukatlar, müvekkillerinin babalarının neden öldürüldüklerini, teröristlere cinayet mahali yakınlarındaki Neonazilerin yardım edip etmediklerini ve varsa diğer yardımcıların ortaya çıkarılmasını istediklerini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.