Dolar 34,1377
%0.12
Euro 38,0287
%-0.17
Altın 2.886,510
%0.4
Bist-100 9.884,00
%-0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Makine mühendislerinden uyarı: LPG’li araçlarınızın denetimini yaptırın

Makine mühendislerinden uyarı: LPG’li araçlarınızın denetimini yaptırın

Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi, LPG’li araç sahiplerini, sızdırmazlık ve montaj tespit raporlarını almaları konusunda uyardı.MMO Adana Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, 14 Ağustosta Halil Altın’ın...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 13:50
Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi, LPG’li araç sahiplerini, sızdırmazlık ve montaj tespit raporlarını almaları konusunda uyardı.

MMO Adana Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, 14 Ağustosta Halil Altın’ın kullandığı 63 KU 899 plakalı denetimsiz LPG’li aracın karıştığı kazada biri 6 aylık bebek 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin de yaralandığı anımsatıldı. Kazanın ardından MMO Adana Şubesi tarafından olay yerinde yapılan ön araştırmada, aracın LPG dönüşümünün ruhsatına işletilmediğinin, LPG sızdırmazlık ve montaj tespit raporunun bulunmadığının tespit edildiğini belirtildi.

Açıklamada, “Yetkili firmalar tarafından LPG‘ye dönüşümü yapılan araçların LPG gaz sızdırmazlık kontrolü ile son kontrolleri yapılarak montaj tespit rapor çalışmalarını, ülke çapında 160 ayrı kontrol noktasında, uzman üyeleri eliyle yerine getirmektedir.
Bu çalışmalarımız sırasında bizleri en çok üzen konu, bazı vatandaşlarımızın denetimleri gereksiz ve yararsız görmelerinden kaynaklanan tutum ve davranışlarıdır. Vatandaşlarımızı, kendilerinin ve sevdiklerinin can ve mal güvenliği için bu denetimlere duyarlı olmaya davet ediyoruz. “ denildi.

Araç sahiplerinin şüpheli bir ses veya gaz kokusu almaları halinde hemen LPG kontrol noktalarımıza gelerek, sızdırmazlık ve montaj uygunluk kontrollerini ücretsiz yaptırabileceklerinin aktarıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Denetime ve teknik standartlara uygunluk konusunda duyarlılık göstermeyen kişiler kendisiyle birlikte sevdiklerinin ve başka masum insanların can ve mal güvenliğini de tehlikeye atmaktadır. En küçük ihmal ya da önemsizleştirme bu olayda görüldüğü gibi bir faciaya neden olabilmektedir. Gerekli önlemlerin alınması ve denetimlerin yapılması halinde LPG dönüşümlü araçların kullanılmasında teknik ve güvenlik açısından hiçbir sorun meydana gelmeyecektir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.