Dolar 34,1537
%0.17
Euro 38,0153
%-0.2
Altın 2.886,670
%0.4
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Organize suç örgütü üyesi 11 kişi yakalandı

Organize suç örgütü üyesi 11 kişi yakalandı

Adana ve İstanbul’da ‘organize suç örgütüne’ yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 11 zanlı gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve özel harekat ekiplerinin katıldığı baskınlara polis helikopteri...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 12:42
Adana ve İstanbul’da ‘organize suç örgütüne’ yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 11 zanlı gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve özel harekat ekiplerinin katıldığı baskınlara polis helikopteri havadan destek verdi. 2012-2013 yıllarında ‘organize suç örgütü kurma, yönetme, organize suç örgütüne üye olma, örgüt adına hizmet yüklenmek, silahlı çatışma neticesinde vatandaşlar üzerinden korku ve panik oluşturma, yağmaya teşebbüs, yağma, darp, tehdit, kesici aletle yaralama, 6136 Sayılı Kanuna muhalefet, ruhsatsız uzun namlulu tüfek, tabanca ve fişek bulundurmak, suç delillerini gizlemek, mala zarar vermek, dolandırıcılık yöntemi ile haksız kazanç elde etmek ve resmi belgede sahtecilik’ olmak üzere toplam 15 suça karıştıkları ileri sürülen şüphelilerin Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorguları tamamlandı.

Suç örgütünün elebaşısı olduğu belirtilen A.K. ile Ö.A., O.Y., S.A., O.A., B.A., U.Ö., Ç.Ö., A.B., İ.T. ve N.Ö., ‘Çıkar amaçlı organize suç örgütü kurmak’ iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. Şahısların ikametlerinde, işyerlerinde ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda ise 4 tabanca, 6 av tüfeği, 37 fişek, 122 av tüfeği fişeği, 5 şarjör, bir senet, 26 ton yağ, 1 bıçak, 1 gaz spreyi, 1 tapu fotokopisi, 1 araç ele geçirildi.

Konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Güvenlik güçlerimizce devlet otoritesi dışında yasadışı her türlü oluşum ve yapılanmalara, halkımız üzerinde lokal nüfuz alanları oluşturmak isteyen gruplara karşı kararlı mücadelemize aralıksız devam ediyor. Bu mücadelemizde en büyük motivasyon kaynağımız şüphesiz Adanalı vatandaşlarımızın verdikleri destektir. Şehrimizi daha da güvenli bir kent yapmak adına çalışmalarımıza kararlılıkla devam edilmektedir. Vatandaşlarımızın suçların önlenmesi ve suç işleyenlerin yakalanması amacıyla 155 polis imdat aracılığı ile yapacağı ihbar ve şikayetler titizlikle değerlendirilmektedir.” denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.