Dolar 34,1537
%0.17
Euro 38,0153
%-0.2
Altın 2.886,670
%0.4
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gurbetçiler dönüş için perşembe ve cuma günlerini tercih etmesin

Gurbetçiler dönüş için perşembe ve cuma günlerini tercih etmesin

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, Kapıkule’deki yoğunluktan etkilenmek istemeyen gurbetçilerin dönüş için perşembe ve cuma günlerini tercih etmemelerini istedi. Bayram ve yaz tatillerini memleketlerinde geçirmek isteyen yüz binlerce...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 12:58
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, Kapıkule’deki yoğunluktan etkilenmek istemeyen gurbetçilerin dönüş için perşembe ve cuma günlerini tercih etmemelerini istedi.

Bayram ve yaz tatillerini memleketlerinde geçirmek isteyen yüz binlerce gurbetçi dönüş yoluna geçti. Türkiye'nin farklı illerinde aynı anda yola çıkan gurbetçiler, sınırın Bulgaristan tarafında işlemlerin yavaş sürmesi nedeniyle Kapıkule gümrük sahasında yoğunluğa neden oluyor. İki günden bu yana gümrük sahasının gidiş yolcu gümrüğü tamamen gurbetçi araçlarıyla doldu.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Kapıkule’de pasaport ve gümrük işlemlerinin çok kısa sürede tamamlandığını belirtti. Kapıkule karşısındaki Kaptan Anreevo Sınır Kapısı’ndaki inşaat çalışmalarının tamamlanmamış olmasından dolayı kapasitenin sınırlı olması, Bulgar polisinin yasa dışı göçmen kaçakçılığına karşı sıkı kontrol yapması nedeniyle perşembe ve cuma günleri Kapıkule’de yoğunluk yaşandığının ifade edildiği açıklamada, yoğunluktan etkilenmek istemeyen gurbetçilerin dönüş için perşembe ve cuma günlerini tercih etmemeleri istendi.

Açıklamada, “Bu günlerde çıkış yapmak zorunda olanların ise www.trakyagumruk.gov.tr web sitemizde bulunan canlı kamera görüntüleri ve canlı yoğunluk istatistiklerini takip ederek, yoğunluk durumuna, geldikleri ve gidecekleri güzergahlara göre Hamzabeyli, Pazarkule, İpsala veya Dereköy sınır kapılarını kullanabilirler.” denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.