Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Malatya'da şehit yakınlarıyla gaziler yemekte buluştu

Malatya'da şehit yakınlarıyla gaziler yemekte buluştu

Malatya'da şehit yakınları ve gazi dernekleri üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen tanışma ve kaynaşma yemeğinde biraraya geldi. Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce düzenlenen Dedekorkut...

  • Ege Postası
  • 25.06.2013 - 18:10
Malatya'da şehit yakınları ve gazi dernekleri üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen tanışma ve kaynaşma yemeğinde biraraya geldi.

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce düzenlenen Dedekorkut Sosyal Tesisleri'ndeki programda konuşan Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, kentteki şehit yakınları ve gazilerle beraber olmak için böyle bir yemek düzenlediklerini belirtti. Erdinç, Kore Savaşı'nın 63. yıl dönümü dolayısıyla programa Kore gazilerinin de misafir edildiğini kaydetti.
Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, Kore Savaşı’nın 63. yıldönümünde gazileri ve şehit yakınlarını birbirlerini daha iyi tanımaları, ilişkilerini pekiştirmeleri amacıyla biraraya getirdiklerini söyledi. Şehit yakınları ile gazilerle ilgili ilde dört sivil toplum kuruluşu bulunduğunu belirten Taş, günümüzde yaşayan 12 Kore gazisi bulunduğunu ifade etti. Birlik ile beraberliği en fazla ihtiyaç duyulan bir dönemde olunduğuna dikkat çeken Taş, gazilerle şehit yakınlarını biraraya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği İl Şube Başkanı Bayram Akdemir de şehit yakınlarına ve gazilere sahip çıkarak bu organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür etti.
Kore gazisi Mehmet Faik Karslıoğlu da Kore Savaşı’na ilişkin anılarını anlattı. 1952 yılında Kore’ye gittiklerini belirten Karslıoğlu, Seul’e ulaştıktan hemen sonra cepheye gittiklerini ve 1 yıl kaldıklarını dile getirdi. “Allah o şekilde savaşı Türkiye’ye göstermesin” diyen Karslıoğlu, “Dünyaya da Türk ordusunun ağırlıklı ve özverili bir ordu olduğunu gösterdik” dedi.

Kore gazisi Cumali Küçükaslan, Kuzey Kore’nin şiddetli taarruzlarına karşılık verdiklerini ifade etti.

Programa, Kore gazilerinin yanı sıra Türkiye Muharip Gaziler Derniği, Emniyet Teşkilatı Vazife Malülü ve Şehit Aileleri Vakfı, Önce Vatan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyesi şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.