Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Manisa'da 34 üniversite, sınava hazırlanan öğrencilere tanıtım yapacak

Manisa'da 34 üniversite, sınava hazırlanan öğrencilere tanıtım yapacak

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) tarafından düzenlenen 3. Yükseköğrenim Tanıtım Günleri, Belediye Fuar Merkezi’nde başladı. 34 devlet ve vakıf üniversitesinin kaldığı faaliyet, iki gün devam edecek. Üniversite sınavına girecek...

  • Ege Postası
  • 24.04.2013 - 13:09
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) tarafından düzenlenen 3. Yükseköğrenim Tanıtım Günleri, Belediye Fuar Merkezi’nde başladı. 34 devlet ve vakıf üniversitesinin kaldığı faaliyet, iki gün devam edecek. Üniversite sınavına girecek öğrencilere, üniversitelerin tanıtımı yanısıra bölümler ve mesleğe yönelik tanıtımlar yapılacak. Ayrıca bazı branşlarda seminerler verilecek.

3. CBÜ Yükseköğrenim Tanıtım Günleri’nin açılışında konuşan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, bunun şehir adına güzel bir organizasyon olduğunu, sosyal ve kültürel yapıya da zenginlik kattığını ifade etti. Manisa’nın bir marka olarak fuarlar şehri konumuna gelmesi gerektiğini belirten Daşöz, “Fuar denince mutlaka ekonomik, sanayi ve tarımsal olması gerekmiyor. Turizm fuarı da olması gerekiyor, kültür ve eğitim fuarı da olması gerekiyor. Ayrıca bu fuar, buranın güçlü bir üniversite şehri olduğunu da gösteriyor. Gerçekten CBÜ, özellikle son yıllara yapmış olduğu hızlı gelişim hamleleriyle ülkemizin gözde üniversitelerinden birisi olma yolunda hızla ilerliyor. Fakülte sayımız 5’ten 10’a çıktı. Öğrenci ve öğretim görevlisi sayımız da hızla artıyor. Üniversitemizin yurtiçi faaliyetleri ve dış ilişkileri hızla gelişiyor. Sık sık burada üniversite organizasyonlarını görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Gerçekten bir üniversite şehri olduğumuzu her geçen gün daha güçlü hissediyoruz.” dedi. Tanıtım günlerinin üniversiteye hazırlanan öğrenciler için çok önemli olduğunun altını çizen Vali Daşöz, “Burada sadece üniversitelerimiz değil, bölümleri de tanıtılıyor. Meslek seçimlerinizi daha bilinçli yapabilmeniz için hizmet sunuluyor. Eminim bundan iyi yararlanan öğrencilerimiz, meslek ve tabii ki şehir seçimlerinde daha isabetli karar verme şansı bulmuş olacak.” diye konuştu.

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ise devlet üniversitelerinin eskiden tanıtım yapmadığını belirterek, “Bizim zamanımızda herhangi bir üniversitenin ne kendisini ne de programını tanıma imkanına sahiptik. O zamanlar web sayfaları yoktu, ancak üniversiteye gider görüşürseniz bazı bilgiler alabilirdiniz. Bu da şu anda zor ve zahmetli bir iş. Günümüzde artık 170 üniversitenin olduğu bir ülkede hepsini tek tek ziyaret etmek, farklı bölümleri ve farklı meslekleri görmek çok zor. Bunun için tanıtım fuarları önem kazanmaya başladı. Üniversite olarak tanıtım günlerine iki yıl önce başladık. Bu sene biraz daha genişlettik ve diğer üniversiteleri de kattık.” dedi. Manisa’dan da diğer şehirlere çok sayıda öğrencinin gittiğini vurgulayan Rektör Pakdemirli, “O zaman başka şehirlerdeki üniversitelerimizi de buraya çağıralım, kendilerini tanıtsınlar, öğrenciler bilgi sahibi olsun istedik; 33 üniversite olumlu cevap verdi. Tercih yapacak öğrencilerimize faydalı olacağını ümit ediyorum.” diye konuştu.

Daha sonra kurdele kesilerek tanıtım günlerin açıldı. Açılışa Vali Daşöz, Rektör Pakdemirli, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Muammer Yayla, üniversitelerin yetkilileri ve öğrenciler katıldı. Daşöz ve beraberindekiler, açılıştan sonra stantları gezdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.