Dolar 34,1006
%0.01
Euro 38,0971
%0.01
Altın 2.882,840
%0.27
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mardin’den Amasya’ya gönül köprüsü kuruldu

Mardin’den Amasya’ya gönül köprüsü kuruldu

Mardin’in Ömerli ilçesinden 5 okuldan yaklaşık 40 öğrenci Amasya’da kardeş okul olarak belirledikleri Cumhuriyet Ortaokulu’nu ziyaret etti. Öğrencileri karşılayan Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ve Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü...

  • Ege Postası
  • 28.09.2013 - 19:02
Mardin’in Ömerli ilçesinden 5 okuldan yaklaşık 40 öğrenci Amasya’da kardeş okul olarak belirledikleri Cumhuriyet Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Öğrencileri karşılayan Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ve Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Muharrem Bostancı ilk olarak öğrencilere yemek ikram etti. Yapılan ziyaret ile Mardin Amasya arasında kültür, gönül, akrabalık ve kardeşlik köprüsünün oluşmasına vesile olunduğunu kaydeden Vali İbrahim Halil Çomaktekin kendisinin de Mardinli olduğunu belirterek öğrencilere hitaben konuşma yaptı. Vali Çomaktekin konuşmasında, “Bizler Türkiye’nin değişik bölgelerini gezdikçe şunu görüyoruz, biz bir milletiz. Kaderimizi, tarihimizi beraber oluşturduk. Aynı hedefe doğru yürüyoruz. Hedeflerimiz aynı. Kültürümüz aynı. Davamız aynı. Değerlerimiz aynı. Milli ve manevi değerlerimiz aynı. Hepimizin derdi güzel bir ülkede kardeşçe dostça birlik ve beraberlik içerisinde yaşayarak binmiş olduğumuz gemide sağlıklı bir seyahat halinde ilerlemektir.” dedi.

Vali Çomaktekin şunları kaydetti: “Hepimizin davası iyi eğitim iyi kültür alıp ülkemize, milletimize hizmet etmektir. Ben inanıyorum ki sizlerde iyi bir eğitim alarak ileride ülkemizin değişik köşelerinde hizmet etme şansı yakalayacaksınız. Ben Mardin’de doğdum büyüdüm ama Mardin’de çok az yaşıyorum artık. Sürekli Türkiye’nin değişik illerinde çalışıp ülkeye hizmet etmeye çalışıyoruz. Sizlerde aynı şekilde olacaksınız. Benim memleketim sadece Mardin değil, benim memleketim Türkiye’nin her tarafı. Buda yetmiyor bizler dünya barışına, insanlık barışına hizmet etmeye çalışıyoruz millet olarak. Hedefimiz budur. İnşallah ileride sizlerden çok güzel hizmetler bekliyoruz. Amasya çok güzel bir şehirdir. Amasya’yı gezdikçe Mardin’e ne kadar çok benzediğini göreceksiniz. İnanın birbirimizden hiç farkımız yok. Hepimiz misafirperveriz. Amasya misafirperver. Bakınız insanlar ne yaptı hemen sizleri bağrına bastı. Evlerinde çocukları gibi sizi misafir ediyorlar. Hiç tanımadıkları Mardin’in Ömerli ilçesinden gelen çocukları kendi çocukları ile beraber misafir ediyorlar. Çünkü siz kardeşsiniz, akrabasınız, tarihi bağlarımız çok derindir ve hep böyle olacaktır. Bizim de Amasya’dan öğrencileri Mardin’e göndermemiz lazım ki onlarda bir Mardin’i görsün. Ülkemizin her köşesinin aynı olduğunu, özel olduğunu, güzel olduğunu yaşamaları gerekiyor.”

Konuşmanın ardından Vali Çomaktekin ve Ömerli İlçe Özel İdare Müdürü Nurettin Çetin arasında yöresel hediyeler takdim edildi. Daha sonra Vali Çomaktekin misafir öğrencilere hediyelerini verdi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vali Çomaktekin, “Amasya halkı sevgili öğrencilerimizi bağrına bastı. Kendi evlerinde misafir ediyorlar. Çocukları ile beraber aynı evde 2 gün misafir olup Amasya ilinin güzelliklerini teneffüs edecekler. Biz sürekli şunu söylüyoruz. Bir milletiz biz. Değerlerimiz, davamız, hedefimiz birdir. Bu tür faaliyetler bizim aramızdaki gönül bağlarını, kültürel bağları artırıyor.” diye konuştu. Bu tür faaliyetlerin artırılması gerektiğine vurgu yapan Vali Çomaktekin, “Güneydoğudan gelen sevgili öğrencilerimiz Amasya ilini tanıma fırsatı yakalayacaklar. Amasya’da ki güzellikleri tarihi dokuyu yaşayınca da Mardin’den Güney Doğu’dan buranın farkını olmadığını görecekler. Bizim sevgili gençlerimiz Anadolu’nun değişik köşelerini gezdikçe ecdatlarıyla, geçmişleriyle, tarihleriyle övünecek çok değerlerinin olduğunu görecekler. Atatürk'ün dediği gibi 'Türk gençliği ecdadını tanıdıkça kendinde büyük işler yapabilme cesaretini bulacaktır. Bu sevgili gençler Anadolu'yu köşe köşe gezdikçe bu duyguları ve bağları güçlenecektir. Devlet her çocuğuna, her gencine aynı değeri veriyor aynı fırsat eşitliğini sunmaya çalışıyor ve bu alanda imkanları günden güne artırıyor. Bu böyle olmamış olsaydı ben Mardin gibi bir yerden kalkıp eğitimimi tamamlayıp vali olma şansım yoktu. Demek ki, sağ olsun devletimiz bize sahip çıkıyor ki imkan tanıyor ki ve Türkiye'deki demokrasi güçleniyor ki çalışan, gayret eden istediği yere gelir, istediği yerde ticaretini, sanatını yapar. Vali de olur, başbakan da olur, milletvekili de olur, her şey olur. Önünde hiçbir engel yok." ifadelerini kullandı.

Mardin’den gelen Hamza Turgay isimli öğrenci şöyle konuştu; "Ben hiçbir kentin ayrımını yapamam. Herkes bizimdir. Bu Türkiye'de bizim. Her nereye gidersek bizimdir zaten. Biz burada yabancı değiliz. Her yer bizim. Mardin gibi Amasya kenti de çok misafirperver. Bizi buraya getirenlere şükranlarımı sunuyorum.”

Gazetecinin okul öncesi öğretmeni olmak isteyen Mardinli Ayşe Şimşek’e Vali İbrahim Halil Çomaktekin’nin Mardinli olduğunu hatırlatarak neler hissettiğini sorması üzerine, “Mutlu oldum. Bizimde buralara gelebileceğimizi düşündüm.” diye cevap verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.