Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meclis Başkanı Çiçek: Hayat sadece para kazanmaktan ibaret değil

Meclis Başkanı Çiçek: Hayat sadece para kazanmaktan ibaret değil

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, hayatın sadece para veya şöhret kazanmaktan ibaret olmadığını söyledi.        Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ,...

  • Ege Postası
  • 20.04.2013 - 16:18
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, hayatın sadece para veya şöhret kazanmaktan ibaret olmadığını söyledi.

        Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, memleketleri Yozgat’ta Bozok Üniversitesi Kampus alanında 'Ekmelettin İhsanoğlu Tarih ve Kültür Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

        Meclis Başkanı Çiçek, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın gelişmiş ilk 10 ülkesinden biri haline geleceğini kaydetti.

        İhsanoğlu ile geçmişten gelen bir dostlukları olduğunu belirten Çiçek, şöyle devam etti: "Hepimiz deriz ki Yozgat’ın dışında Yozgat’tan fazla yaşayan insan vardır. İlmi irfanı olan vardır. Serveti olan vardır. Şimdi Ekmelettin Bey söyledi, burada yaşamadı buradan birkaç Yozgatlının ismini say desek bilemeyebilir. Ama aradan bu kadar zaman geçmiş olmasına rağmen Yozgat'ı unutmadı, belki de yapılabilecek en büyük hizmeti Yozgat’a kazandırmak suretiyle örnek bir hemşehri olduğunu gösterdi."

        "Hayat sadece para ve şöhret kazanmakta değil." diyen Çiçek, "Bu üniversitede yaptığım bir konuşmada şöyle demiştim 'insan dünyaya bir defa gelir adam gibi yaşamak için dünyaya bir defa gelmek yeter.' Sonra kendi kendime sordum adam gibi yaşamak nasıl bir yaşamak, adam gibi yaşamak biraz da başkaları için yaşamak belki de tümüyle başkaları için yaşamaktır. Onun için bu hizmetin buraya kazandırılması bence son derece önemli ve anlamlı. İnşallah imkanı olan ilmi olan serveti olan başka hemşehrilerimize de örnek olsun. Kuru kuruya Yozgatlılık olmuyor. Şimdi Türkiye’de 165’in üzerinde üniversite oldu. Nasıl Türkiye 2023’te dünyanın ilk 10 ülkesi olacak, üniversitenin de bir hedefi olmalı, bir iddiası olmalı, Diploma tek başına bir şey ifade etmez, bunu her yerden alırlar, her yerden verirler. Hatta biz komşu ülkemizin diplomalarını kabul etmiyoruz Türkiye’ye geldiği zaman 'diplomam var' diyor. Diploma bir şey ifade etmiyor. Türkiye ilk 10’a girecekse önce üniversite bir gelecek tasarrufu ortaya koymalıdır. Yoksa üniversite Yozgatlı için sadece çok sayıda öğrencinin okuduğu çarşıdan alışveriş yaptığı bir kitleden oluşacaksa bunun Türkiye’ye de Yozgat’a da hiçbir faydası olmaz."

        Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise Ekmelettin İhsanoğlu’nun büyük bir bilim adamı olduğunu söyledi. Bozdağ, “İhsanoğlu, sadece ülkemizde değil ülkemizin dışında Türk kültürüne, tarihine, İslam medeniyetine çok önemli eserler kazandırdığı kadar çok değerli insanlar da yetiştirmiştir. Sadece Türkiye değil Türkiye’nin başka ülkelerinde de çok kıymetli bilim insanlarının yetişmesine katkıda bulunmuştur. Bu kütüphanemizin ilimize ve üniversitemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

        İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanoğlu, babasının Yozgatlı olduğunu kendisinin Türkiye dışında dünyaya geldiğini söyledi. 21 yaşında Yozgat’a geldiğini ifade eden İhsanoğlu, "Görevim gereği dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşadım. Yozgat ile olan bağımı hiç koparmadım. Askerlik yoklamam Yozgat’ta yapıldı. Çocuklarım doğdukları zaman Yozgat nüfusuna kayıt edildi. Ben Yozgatlı olarak Yozgatlı Müderris İhsan Efendi’nin oğlu olarak anılmayı daha çok seviyorum. Bu vesile ile bu kütüphanemizin ilimize üniversitemize kurulmasını sağlayan Yozgatımıza, üniversitemize çok teşekkür ediyorum." dedi.

        Konuşmaların ardından Meclis Başkanı Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bozdağ, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanoğlu, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Ekmelettin İhsanoğlu Tarih ve Kültür Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin temelini attı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.