Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meclis'e gitti... Yemin etti

Meclis'e gitti... Yemin etti

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 4 yıl 277 gün sonra özgürlüğüne kavuştu. Balbay, saat 14.00'de Meclis kürsüsünde yemin etti.

  • Ege Postası
  • 10.12.2013 - 15:02
ANKARA- CHP İzmir Milletvekili Balbay, 4 yıl 9 aylık tutukluluk süresinin sonunda tahliye edildi ve 10 Aralık'ta ilk kez Genel Kurul salonuna girdi. Balbay uzun yıllar Ankara'da gazetecilik yaptığından dolayı sık sık TBMM'ye geliyordu. Ancak gazeteciler Genel Kurul salonuna giremiyorlar. Girebildikleri en ileri nokta milletvekilleri kulisleri. Balbay da yıllarca milletvekilleri kulislerine kadar gazeteci olarak girmişti. ancak bugün ilk kez milletvekili sıfatıyla Genel Kurul salonuna girdi. Balbay meclis kürsüsünden yemin ederek milletvekilliği görevine resmen başlamış oldu.

6 BAKAN VARDI

Balbay'in yemininde hükümetten 6 bakan vardı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Zafer Çağlayan, Mehmet Müezzinoglu, Erdoğan Bayraktar , Hayati Yazıcı, Muammer Güler. Sadece Çağlayan’ın Balbay’ı alkışladığı görüldü.
Devlet Bahçeli yeminden sonra Genel Kurul Salonu’na geldi. Bahçeli Balbay’ı Tebrik etmeden yerine oturduğu sırada Balbay CHP'li vekillerle kucaklaşıyordu.
Bakanlar Fatma Şahin, Mehdi Eker, Veysel Eroğlu yeminden sonra Genel Kurul’a geldi.

MAHİR ÜNAL DA KUTLADI

Balbay'ı AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da kutladı.
Ardından BDP sıralarından kutlama geldi. Pervin Buldan, Sırrı Sakık ve Ayla Akat Ata, yanına gelerek Balbay'ı kutladı.
Balbay, kutlamaları kabul ederken eşi ve cocukları yeminden sonra salondan ayrıldı.

KAPLAN KÜRSÜNÜN YANINA OTURDU

Mustafa Balbay'ın yemini sonrası BDP'li Hasip Kaplan söz alarak kürsüye geldi. Söze aynı tahliyeleri BDP'li milletvekilleri için de beklediklerini söyleyerek başlayan Kaplan'ın konuşması sırasında CHP sıralarında Balbay heyecanı vardı. Balbay'ın milletvekilleriyle kucaklaşması ve tebrikleri kabul etmesi üzerine TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kaplan'ın sözünü keserek CHP'lilere seslendi. Çiçek "Heyecanınızı anlıyorum ancak Sayın Kaplan'ın da sözlerine devam edebilmesi için taktiri size bırakıyorum" dedi. Bunun üzerine Hasip Kaplan "Ben baştan başlarım sorun değil, müsaadenizle ben şöyle oturuyorum" diyerek kürsünün yan tarafına oturdu. Kaplan'ın bu esprili yaklaşımı Meclis'te gülüşmelere neden oldu.(Hürriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.