Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de 2 vekil adaylık yolunda!

AK Parti İzmir'de 2 vekil adaylık yolunda!

Başbakan Erdoğan’ın Cuma günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edeceği Bakan Binali Yıldırım dışında iki İzmir milletvekilini daha ilçeler için aday olarak açıklayacağı parti kulislerinde konuşuluyor. İki vekilin İlknur Denizli ve Hamza Dağ olduğu öne sürüldü.

  • Ege Postası
  • 10.12.2013 - 12:47
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için AK Parti belediye başkan aday adaylarını açıklamaya devam ederken gözler İzmir’e çevrildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cuma günü geleceği İzmir’de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı İzmir adayı olarak açıklayacak.

Parti kulislerinde Başbakan Erdoğan’ın Cuma günü Yıldırım dışında iki İzmir milletvekilini daha ilçeler için aday olarak açıklayacağı konuşuluyor.

ÇORUM’DA AÇIKLAMIŞTI

Tekirdağ'ın Çorlu Belediyesi'ne aday olarak AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi'yi belirleyen Başbakan Erdoğan’ın İzmir’de de anketlerde ismi Konak için farklı şekilde birinci sırada çıkan İzmir Milletvekili İlknur Denizliyi, Konak Belediye Başkan adayı olarak açıklayacağı öne sürüldü. İsmi belediye başkan adayı olarak ağırlık kazanan bir diğer isimse partinin en genç vekillerinden olan Hamza Dağ...Bayraklı’da ikamet eden Dağ’ın da Bayraklı Belediye Başkan adayı olarak açıklanacağı iddia edildi.


YILDIRIM TALEBİNİ İLETTİ

Bakan Yıldırım’ın yerel seçimlerde Denizli ve Dağ’ın aday olmasını istediği ve isteğini iki vekile de ilettiği belirtildi. İki vekilinde bu yönde bir çalışmasının olmadığı ancak Yıldırım’ın her iki isim konusunda istekli olduğu öğrenildi. Parti teşkilatı içinde, “ Bakanımız İzmir’de aday olarak taşın altına elini koydu. Vekillerimiz de Bakanımızın isteği karşısında adaylığa ‘hayır’ demeyeceklerdir” yorumları yapılıyor.

DAĞ AÇIK KAPI BIRAKMIŞTI

Dağ, isminin adaylık için gündeme geldiği günlerde Twitter hesabında, “ İzmir milletvekili olarak İzmir'imizin ve İzmirli hemşerilerimizin menfaati bizim için herşeyden önemlidir,bu minvalde çalışmalar yaptık,yapıyoruz ve inşaallah yapmaya devam edeceğiz. Bayraklı belediye başkanlığı için dokuz arkadaşımız partimize aday adaylığı başvurusunda bulunmuştur. Arkadaşlarımızın her biri birbirinden değerli ve göreve layık kişilerdir. Partimizin yetkili üst kurulu kimi aday gösterirse,bizler bu noktada var gücümüzle çalışacağız. İzmir'e hizmeti her türlü siyasi hesapların ve çıkarların üzerinde görerek bu yola çıktık,bu yolda da hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullanmış ve açıklaması 'açık kapı bıraktı' olarak yorumlanmıştı.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.