Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay'dan İzmir'e tele mesaj!

Balbay'dan İzmir'e tele mesaj!

Ergenekon davası kapsamında tutuklanan ve 4 yıl 277 gün sonra tahliye olan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, telefonla görüştüğü CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’e, “ En kısa zamanda İzmir’de olmak istiyorum. Yürekten söylüyorum ki her şey daha güzel olacak” dedi.

  • Ege Postası
  • 10.12.2013 - 11:56
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Ergenekon davasında 34 yıl 8 ay hapis cezası alan CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay'ın Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ kararının ardından mahkeme kararıyla tahliye edilmesi nedeniyle CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Parti Meclisi Üyeleri Saniye Nazik Işık, Berrin Dilekçi, İl Başkanı Ali Engin, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, il yöneticileri, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Balbay’ın tahliyesi nedeniyle mutlu olduklarını ifade eden Engin, CHP'nin  kurguyla tutuklanmış olanlar  özgürlüklerine kavuşana kadar ayakta olmaya ve mücadele etmeye devam edeceğini söyledi.İl Başkanı Engin, sabah saatlerinde kızı ve oğlunu Başkent Üniversitesi Ayşe Abla Okulu'na bırakan Balbay’la telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Engin, Balbay’a, “ Özgürlüğe hoş geldiniz” derken, Balbay da , “En kısa zamanda İzmir’e gelmek istiyorum. Yürekten söylüyorum ki her şey daha güzel olacak” dedi.



SIRF KALEMİNİ KULLANDI DİYE…

Ülke, demokrasi, gelecek, İzmir ve CHP açısından Balbay’ın tahliyesinin önemli olduğunu söyleyen Engin, “  Tam her şey bitmişti. Kalemiyle geçinen kaleminden başka gücü olmayan bir gazeteci sırf kalemini kullandı diye cezaevinde çürümek üzereyken vampirler kan emiciler öyle beklerken yargı kararını verdi. Balbay artık özgür. İzmir’e hoş geldiniz Mustafa Balbay ” dedi.

10 ARALIK VURGUSU

İnsanların neyle suçlandığını bilmeden uzun yıllar tutuklu kalmasının  insan haklarına, evrensel hukuka, temel hak ve özgürlüklere aykırı olduğunu söyleyen Engin, “Nihayet  Türkiye’de yargı henüz bitmemiş vicdanlı yüksek yargı organları varmış ki  anayasa mahkemesi bir karar aldı. Hükümlü olmayan tutuklu vekillerin özgürlüklerine kavuşmasını sağladı” diye konuştu.10 Aralık İnsan Hakları gününe dikkat çeken Engin, “İnsan haklarının yüksek sesle gündeme getirilmesi gereken bir gün. Hukukun bir gün herkese lazım olacağını Başbakan’a da lazım olacağını hatırlatmak isterim” dedi.

AYAKTA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İl Başkanı olduktan sonra Balbay’ı ziyaret ettiğini defalarca duruşmalara katıldığını ifade eden Engin, şöyle devam etti “ Hakim savcıların yargılama biçimini izledim ve ülkem adına yargı adına utanç duydum. Daha önce verişmiş kararlar, değerlendirilmeden verilmiş hükümler, gizli sanıklar…90 yıllık Cumhuriyet için demokrasi birikimimiz için de bir ayıptı. Bir an öne bunlardan kurtulmak hukuk devletini güçlendirmek için daha çok çalışmamız lazım.Bu zihniyete toplumun duyarsız kalacağını, CHP’nin duyarsız kalacağını zannettiler. Bunun böyle olmadığını Gezi olaylarında ve duruşmalarda görüldü. Ayakta olmaya devam edeceğiz. Ta ki hukuk devleti olana kadar ta ki kurguyla tutuklanmış olanlar  özgürlüklerine kavuşana kadar”  

GÜVENCE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

CHP’nin ülkedeki anti demokratik girişimlere karşı çıkmaya devam edeceğini söyleyen Engin, “Demokrasinin güvencesi olmaya devam edeceğiz. Laik sosyal hukuk devleti birikimimizin güvencesi olmaya devam edeceğiz. İktidarın sonu geldi artık. Bu her bakımdan görülmektedir.Hep beraber umudumuzu arttırarak birlik beraberliğimizi arttırarak mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi



TELEFONLA KONUŞTULAR

CHP İzmir İl Başkanı Engin, Balbay’la telefon görüşmesi yaptı. Engin, Balbay’a “özgürlüğe hoş geldiniz, Herkesin size burada selamı var. İzmirliler olarak çok mutluyuz. Ailenizin mutluluğunu seçmenler ve örgütümüz paylaşıyor.Özlemle sizi İzmir’e bekliyoruz” dedi.

BALBAY: HER ŞEY DAHA GÜZEL OLACAK

Balbay ise, “ Bugün Genel başkanımızla buluşacağız. Yemin edeceğim. En kısa zamanda İzmir’e gelmek istiyorum. Siz nasıl bir program hazırlayacaksınız. Bende ona uyacağım.  Meslektaşlarıma da selam gönderiyorum. Onlarla beraber olacağım günü de gerçekten dört gözle bekliyorum. En kısa zamanda birlikte olacağız.Yürekten söylüyorum ki her şey daha güzel olacak. Sadece bir günle kalmayacak” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.