Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sendikacılara flaş soruşturma!

Sendikacılara flaş soruşturma!

Taksim’de başlayarak Türkiye’nin dört bir yanına yayılan Gezi Parkı eylemlerinin getirdiği sancılar bitmek bilmiyor. 28 Mayıs 2013 tarihinin ardından İzmir’de gerçekleşen yoğun eylem sürecinde başta sivil toplum örgütleri ve dernekler olmak üzere, on binlerce kişiyi sokaklara döken ve yüzlerce kişinin gözaltına alındığı Gezi Parkı eylemlerinde bu sefer de İzmirli sendikacılara mahkeme yolu gözüktü. İzmir’de faaliyet gösteren sendikalardan 20’ye yakın yönetici, eylemlere destek verdiği gerekçesi ile yarın mahkemede hakim karşısına çıkarak ifade verecek.

  • Ege Postası
  • 09.12.2013 - 19:01

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir’de 17 Haziran’da halkın da geniş katılım ile destek verdiği ve yaklaşık 20 bin kişi ile gerçekleşen yürüyüş ve sonrasında hayata geçen eylemin faturası sendikalara kesildi. DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve birçok sendikanın katılım gösterdiği 20 bin kişilik dev eylem yurt çapında da geniş yankı bulmuş ve İzmir halkı sokaklara dökülmüştü.

 

SENDİKA YÖNETİCİLERİNE SORUŞTURMA

Basmane Meydanı’ndan başlayarak Konak Meydanı’na yürüyen on binlerce sendikalının eylemi sonrasında harekete geçen emniyet birimleri, eyleme destek veren isimler hakkında soruşturma başlattı. Geçtiğimiz aylarda konu hakkında emniyete çağrılan ve ifade veren, içlerinde KESK Dönem Sözcüsü Ramiz Sağlam, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş Sendikası’nın şube başkanları Taner Şanlı ve Naci Çetin, Genel-İş yöneticileri Savaş Aras, Kemal Köroğlu, Ali Rıza Duran, TMMOB Dönem Sözcüsü Ferdan Çiftçi ile Tüm-Bel Sen 1 No’lu Şube Başkanı Yaşar Gül’ün de aralarında bulunduğu yaklaşık 20 sendika yöneticisi hakkında soruşturma açıldı.   

 

GEREKÇE, “KONAK MEYDANI’NA İZİNSİZ GİRİŞ”

Hayata geçen eylemde, Basmane Meydanı’ndan başlayan yürüyüş sonrasında Konak Meydanı’na giriş yapan kortejin, 2911 sayılı gösteri ve yürüyüşler kanununa muhalefet ettiği ve Valilikçe yasaklanan Konak Meydanı’na izinsiz girildiği gerekçesi ile sendika yöneticileri hakim karşısına çıkacak. Haklarında soruşturma açılan sendika yöneticileri, yarın saat 11:00’de Bayraklı’da bulunan İzmir 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan duruşmaya katılacak. Görülecek olan mahkemeden herhangi bir karar çıkması beklenmezken, savunma avukatlarının Konak’ta yapılan diğer eylemleri ve mitingleri örnek göstererek beraat isteyeceği öğrenildi. Diğer yandan, mahkemeye çağırılan isimlere emniyet tarafından duruşmaya katılım göstermedikleri takdirde, polis zoru ile ifadeye götürüleceğine dair mesaj gönderilmesi ise büyük tepki topladı. Yarın görülecek olan duruşmanın ardından çeşitli sendikalara mensup olan yöneticiler, İzmir Adliyesi önünde basına ve kamuoyuna açıklama yaparak son durum hakkında İzmir halkına bilgi verecek.

 

ON BİNLER KONAK MEYDANI’NDA TOPLANMIŞTI

Yapılan eylem kapsamında sendikayı temsil eden kırmızı önlükler ve ellerinde pankartlar ile Basmae Meydanı’ndan Konak Meydanı’nda yer alan Tarihi Saat Kulesi önüne yürüyüş gerçekleştiren yaklaşık 20 bin emekçi, Gezi Parkı sürecinde hükümetin aşırı ve orantısız güç kullanmasına karşı tepki göstermek amacı ile burada bir basın açıklaması düzenlemiş, alana girişleri sırasında da TOMA’lar ve çevik kuvvet birimlerince İzmir Valiliği önüne yürüyüşleri engellenmişti. Konak Meydanı dolduran başta DİSK’e mensup olmak üzere birçok sendika da eyleme destek verirken, sendika tarafından yurt çapında ilan edilen genel grev kapsamında çalışanlar bir günlük iş bırakmıştı. 17 Haziran tarihindeki eylemin öncesinde ve sonrasında aynı alanda birçok yürüyüş ve gösteri düzenlenirken, eylem yapan diğer vatandaşlar ve gruplar hakkında herhangi bir soruşturma ya da gözaltı gibi adli vaka yaşanmamıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.