Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sendika ve Büyükşehir arasında buzlar eriyor

Sendika ve Büyükşehir arasında buzlar eriyor

Geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile belediye personelinin örgütlü bulunduğu DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında büyük gerilim yaratan ve iplerin kopma noktasına geldiği toplu sözleşme sürecinin ardından, taraflar yine aynı masada buluştu. Belediye çalışanlarını greve götüren ve Büyükşehir Belediyesi’nin talebi üzerine YHK kararı (Yüksek Hakem Kurulu) ile sonuçlanan tartışmalı grev sürecinin ardından bir araya gelen sendika yönetimi ve Büyükşehir Belediyesi arasında barış yolunda olumlu adımlar atıldı.

  • Ege Postası
  • 09.12.2013 - 17:16

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile DİSK Genel Başkanı Kani Beko’yu bir araya getiren zirveye CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, CHP İl Başkanı Ali Engin, DİSK Genel Merkez yöneticilerinden Remzi Çalışkan ve Cafer Konca, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve Genel-İş Sendikası’nın şube başkanları katıldı. Geçtiğimiz akşam İEF içerisinde yer alan İZFAŞ binasında gerçekleşen gizli zirve yaklaşık 1,5 saat sürerken, taraflar yaşanan gergin sürecin ardından ilk kez bir araya gelerek aradaki buzları eritti.

TEMMMUZ’UN ARDINDAN İLK KEZ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN, İZENERJİ, İZSU, İZFAŞ, Ege Şehir Planlama gibi firmalarda örgütlü bulunan 20 bini aşkın çalışanı temsil eden sendika ile işveren konumundaki Büyükşehir Belediyesi, işçilerin mağduriyeti ile sonuçlanan grev ve YHK kararı sürecinin ardından ilk kez aynı masada buluştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talebi üzerine ve CHP İzmir milletvekillerinin de aracılığı ile gerçekleştiği öğrenilen zirve İZFAŞ’ta gerçekleşirken, sendikanın Genel Merkez yönetimi toplantı için tam kadro ile İzmir’e çıkarma yaptı. Yaklaşan yerel seçimleri de göz önünde bulunduran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun toplantıyı Büyükşehir Belediyesi’nde yer alan makamında yapmayı planladığı, ancak İl Başkanı Engin ve Milletvekili Yüksel’in de katılımı dolayısı zirveyi son dakika değişikliği ile İZFAŞ’t yapma kararı aldığı öğrenildi.

 KOCAOĞLU’NDAN BÜROKRATLARINA TALİMAT

Temmuz ayındaki grev sürecinde otobüs şoförlerinin iş bırakması sonrasında tartışma yaşayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ile DİSK Genel Başkanı Kani Beko arasındaki buzları eriten zirvede, taraflar karşılıklı olarak taleplerini ve görüşlerini dile getirdi. YHK krizinin de masaya yatırıldığı toplantı süresince, sendika ve Büyükşehir’in birbirini eleştirmek yerine Başkan Kocaoğlu’nun eski tartışmaların geride bırakılmasını istediği ve “Kimse suçlu aramasın” diyerek toparlayıcı rol üstlendiği öğrenildi. Aziz Kocaoğlu’nun “Biz emekten yanayız. Sorunları çözeriz. İlerleyen dönemlerde sıkıntıları birlikte aşacağız” sözleri ile yumuşayan zirvede, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası, toplantı süresince personelin sıkıntılarını ve gündemdeki problemlerini dile getirdi. Başkan Kocaoğlu’nun tüm eksikliklerin giderilmesi için toplantı sonrasında bürokratlarına talimat verdiği de yine gelen bilgiler arasındaydı.

SENDİKADAN ŞARTLI DESTEK

Yaklaşık 1,5 saat süren zirve boyunca Başkan Aziz Kocaoğlu tartışılan adaylık konusuyla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınırken, CHP İl Başkanı Ali Engin ve Milletvekili Yüksel aracılığı ile dolaylı şekilde seçime giden yolda işbirliği ve destek istediği de gelen bilgiler arasındaydı. DİSK yöneticileri ve Genel Başkan Kani Beko’nun toplantıda sorunlar çözülmeden adım atmayacaklarını belirttiği de öğrenilirken, zirvenin taraflar arasında tekrardan görüşme zemini hazırlayan bir ortam yaratması ise dikkat çekti. Sendika ve Büyükşehir Belediyesi arasındaki düğümü çözen bu gelişme sonrasında, önümüzdeki günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile sendika yönetiminin tekrar bir araya gelerek başta personel sorunları ve eksiklerin giderilmesi için ortaklaşa bir çalışma başlatması da bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.