Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meclis ona yine yasak!

Meclis ona yine yasak!

Haziran ayıyla birlikte TBMM’ye girmeme cezası dolan CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku Ankara’dan gelen haber sonrası şok yaşadı. Meclis Güvenlik Kurulu Koordinasyon Başkanlığı Utku’nun cezasını dört ay daha uzattı.Ceza Meclisin açık olduğu dönemi kapsıyor. Utku, “Meclise sabıkalı vatandaşlar ellerini kollarını sallayarak giriyor. Ben mecliste birine saldırıda mı bulundum da sürekli cezam uzatılıyor.Üstümüzde o gün 'çapulcular' yazdığı için Gezi’yle hesaplaşmaları hala devam ediyor”dedi.

  • Ege Postası
  • 05.06.2014 - 17:07
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku ve beraberindeki 110 kadın geçtiğimiz Haziran ayında CHP Grup toplantısına, üzerinde "Gavur İzmirli çapulcular" yazan kırmızı tişörtlerle katılmıştı. Kadına şiddet uygulayanlara ceza verilmesini isteyen CHP'li kadınlar, 100 bin kişinin imzasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na vermişti.

CEZASI UZATILDI
Yaşananların ardından Utku ve beraberindekilere Meclis Güvenlik Kurulu Koordinasyon Başkanlığı  tarafından TBMM'ye 4 ay girmeme cezası geldi. İzmirli vekiller ve Utku cezaya yazılı dilekçe ile itiraz etti. Cezanın kalkmasını bekleyen Utku eylemin protesto statüsüne girmesi ve grubu örgütlemesi nedeniyle 4 ay daha ceza alırken, gruptakilerin cezası kalktı.

YİNE UZATILDI
Haziran ayıyla birlikte cezası dolan Utku, TBMM’den gelen haber sonrası şok yaşadı. Meclis Güvenlik Kurulu Koordinasyon Başkanlığı  Utku’nun cezasını dört ay daha uzattı.Ceza Meclisin açık olduğu dönemi kapsıyor.



VEKİL GELMEZSE KAPIDA KALIYOR
Geçtiğimiz Haziran ayından beri Meclis’e cezalı olduğu için tek başına giremeyen Utku, vekillerin giriş kapısından kendisini tutanakla alması sayesinde içeri adım atabiliyor. Vekiller gelmezse Utku kapıda kalıyor. Utku 11  aydır partinin grup toplantısına katılamıyor. Grup toplantısının olduğu günlerde  yoğunluk olduğu için vekiller Utku için girişi kapısına gelemiyor.

UTKU: GEZİ’YLE HESAPLAŞMA DEVAM EDİYOR
Durumu hakkında Ege Postası’na konuşan Utku, “Geçtiğimiz Haziran ayında üzerinde "Gavur İzmirli çapulcular" yazan kırmızı tişörtlerle partimizin grup toplantısına katıldık. Protesto eylem statüsüne girdiği için bize ceza verdiler. Vekillerimizle birlikte cezaya itiraz ettik. Grubun cezası kaldırıldı. Benim cezam 4 ay daha uzadı. Mayıs sonuyla birlikte cezam doluyorda ancak cezamı dört ay daha uzattılar.Meclise sabıkalı vatandaşlar ellerine kollarını sallayarak girip Genel Başkanımıza saldırabiliyor. Bu nasıl bir adalet.Ben mecliste birine saldırıda mı bulundum da sürekli cezam uzatılıyor.  Eylemimiz Gezi’ye yönelik olduğu için Gezi’yle hesaplaşmaları devam ediyor”dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.