Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Medya derneklerinden Gazeteciler Vakfı'nın açıklamasına destek

Medya derneklerinden Gazeteciler Vakfı'nın açıklamasına destek

Medya Derneği ve Medya Etik Konseyi, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın (GYV) basın özgürlüğü konusunda yaptığı açıklamanın, özgürlükler bağlamında çok önemli olduğunu vurguladı.Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın basın özgürlüğü...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 18:25
Medya Derneği ve Medya Etik Konseyi, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın (GYV) basın özgürlüğü konusunda yaptığı açıklamanın, özgürlükler bağlamında çok önemli olduğunu vurguladı.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın basın özgürlüğü açıklaması, medya dernekleri tarafından destek gördü. Medya Etik Konseyi (MEK) Genel Başkanı Halit Esendir, açıklamaya destek verenler arasında yer aldı. Esendir, GYV’nin açıklamasında, basın özgürlüğü konusunda yaşanan uygulamaların daha demokratik hale getirilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğinin anlaşıldığını vurguladı. Türkiye’de medyanın kendi görev alanına geri dönmesi gerektiğini belirten Esendir, “Medya, Türkiye’de yıllarca siyaseti yönetti. Siyasiler ve medya kendi alanında çalışmalı, birbirinin alanına müdahale etmemelidir. Maalesef yıllarca bu durum yaşanmıştır. Medya, yıllarca darbeleri alkışlamıştır.” ifadelerini kullandı.

Açıklamayı oldukça önemli ve olumlu bulduğunu belirten Medya Derneği Genel Sekreteri Deniz Ergürel de, bildiride Türkiye’deki medya sorununa değinildiğini kaydetti. Ergürel, “Basın özgürlüğünün korunmasında gazetecilere de iş düşmektedir. Son günlerde yaşanan gelişmelerle ilgili bu açıklamayı olumlu buluyorum. Burada gazetecilere de ciddi görevler düşmektedir. Açıklamanın Türkiye’deki basın özgürlüğü tartışmalarına pozitif katkı sağlayacağı kanaatindeyim.” diye konuştu.





Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.