Dolar 34,2348
%0.11
Euro 37,9352
%0.28
Altın 2.928,120
%0.16
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Memur-Sen: Elif öğretmenin giysisine vesayetçiler şekil veremez

Memur-Sen: Elif öğretmenin giysisine vesayetçiler şekil veremez

Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde görev yapan Türkçe öğretmeni Elif Kısa’nın kıyafetinin bazı medya organlarınca çarşafa benzetilmesine tepki gösterdi. Kıyafetinin makul olduğunu vurgulayan...

  • Ege Postası
  • 21.09.2013 - 10:47
Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde görev yapan Türkçe öğretmeni Elif Kısa’nın kıyafetinin bazı medya organlarınca çarşafa benzetilmesine tepki gösterdi. Kıyafetinin makul olduğunu vurgulayan Şenocak, “Öğretmenimizin kıyafetinin çarşafa benzetilmesi alışkanlığı, zaten eskiden beri vardı. Öğretmen olmuş bir bireyin ne giyeceğine, ancak vesayetçi bir anlayış şekil vermeyi düşünebilir.” dedi.

Memur-Sen Konfederasyonu olarak kılık kıyafet özgürlüğü için kamuda başlatılan sivil itaatsizlik eyleminin sürdüğünü hatırlatan Şenocak, “Bu eylem kapsamında Memur-Sen’in tüm iş kollarına bağlı üyelerimiz ve kampanyamıza katılım sağlayan kamu çalışanları, demokratik haklarını kullanarak işyerlerine serbest kıyafetle girmeye devam ediyor. Uygar ülkelerin seviyesine gelebilmek için ülke olarak ürettiğimiz işleri ön plana çıkarmamız gerekiyor. Dolayısıyla kamu çalışanları kıyafetleriyle değil, ürettiği iş ve performanslarına göre değerlendirilmeli.” diye konuştu. Ülke olarak topluma dayatılan uygulamaları çoktan geride bıraktıklarını ifade eden Memur-Sen İl Başkanı Şenocak, “28 Şubat sürecinde Fadime Şahin'ler, Müslüm Gündüz'ler, beşli çeteler, bazı sendikalar ve medya kuruluşları da dahil olmak üzere yaptıkları birtakım uygulamaları topluma dayatmışlardı. Bugün de birtakım marjinal kalmış kesimlerin de o dönemin kafasıyla ve hala tektipleştirici bir anlayışla yayın yaptıklarını, bazı olayları bilinçli bir biçimde ön plana getirerek o dönemdeki gibi dayatmacı anlayış içerisinde olduklarını görüyoruz ancak ülke olarak bu süreçleri çoktan geride bıraktık. Türkiye’nin daha özgür ve müreffeh bir konuma gelmesi için elbirliğiyle çalışıyoruz. Memur Sen’in toplamış olduğu 12 milyon 300 bin imzayla toplumsal bir mutabakatın oluştuğunu da gözler önüne serdik. İnşallah bu konunun, yasal düzenlemelerle birlikte üniversitelerde ve kamuda kılık kıyafetin bir sorun olmaktan çıktığı günleri de yaşayacağız.” dedi. Türkiye’deki marjinal grupların tektipçi ve şekilci anlayışta ısrar ettiğini vurgulayan Abdurrahim Şenocak, “Bu ısrar devam ettikçe, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış hiçbir dünya ülkesiyle yarışmamız mümkün değildir. Bu yüzden marjinal grupların, kendilerini gözden geçirmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.