Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen'de çift liste krizinin perde arkası: 2 aday da konuştu

Menemen'de çift liste krizinin perde arkası: 2 aday da konuştu

AK Parti İzmir’de 3 Mart’ta başlayan kongre takvimi sürecinde Bayraklı, Buca, Selçuk, Aliağa ve Çeşme ilçelerinde yaşanan çift liste krizine Menemen de eklendi. AK Parti Genel Merkez yöneticileri tarafından Ankara’da mülakata çağrılan Pelin Yayalar ve Tekin Yılmaz ile birlikte olan üç isimden biri olan AK Parti Belediye Meclis Üyesi olan Mustafa Koç, Pelin Yayalar’ın aday olarak gösterilmesinin ardından, Yayalar’ın kendisini düzenlediği yemeğe katılmak için bizzat aramadığını, görüşünü almadığını belirterek, aday olmaya karar verdi. Menemen'de çift liste krizinin perde arkası

  • Ege Postası
  • 31.03.2018 - 15:37

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün, genel merkezin de onayıyla başka liste krizi yaşanmaması nedeniyle Aliağa ve Çeşme’de kongrelerin ileri bir tarihe ertelenmesini sağlayıp, aday olanlarla ilgili disiplin mekanizmasının işletilebileceği uyarısına karşın geri adım atmayacağını belirten Mustafa Koç, yarın gerçekleşmesi beklenen kongrede Pelin Yayalar’a rakip olacak.

MUSTAFA KOÇ: DİSİPLİN SUÇU İŞLEDİĞİME KANAAT GETİRMİYORUM

Disiplin suçu işlediğini düşünmediğini belirten AK Parti Menemen İlçe Başkan adaylığını açıklayan Mustafa Koç, “Disiplin suçu işlediğime kanaat getirmiyorum aksine partimizin içinde 15 bin üyemizin temsilcisi, 422 delegenin demokratik ve hür iradesinin ortaya çıkması için adaylık sözkonusu oldu” dedi.

KOÇ: ANKARA’DAN DÖNEN ARKADAŞIN BİZİ DEĞERSİZLEŞTİRME, ÖTEKİLEŞTİRME DAVRANIŞIDIR

Koç, aday olmaya karar verme sürecinin ardından ilçe başkanı olarak gösterilen Pelin Yayalar’ın düzenlediği delege yemeğine kendisini bizzat çağırmak yerine başkalarının araması ve arayan kişilerin kendisine ‘Meclis Üyesi’ olarak hitap etmemesi olarak belirterek,

“Ankara’dan dönen arkadaşın bizlerle istişare yapmaması, bizi değersizleştirme, ötekileştirme davranışıdır. Bunun üzerine de aday olmaya karar verdim. Kendisiyle bire bir görüştüğümüzde bizlerle değil başka arkadaşlar bir şeyleri paylaşması buradaki birlik ve beraberliği bozmuştur. Oluşacak olan birlik ve beraberliği bizimle paylaştı. Biz birlik ve beraberlik içinde, tek aday gideceksek hep beraber olmamız gerekiyordu. Ne yazık ki Pelin Hanım tercihlerini böyle kullandı. Kendi iradesini kullanamayan bir fotoğraf sergiledi bize göre” dedi.

KOÇ: BİZZAT KENDİSİ ÇAĞIRMALIYDI

Menemen adayı Mustafa Koç, Pelin Yayalar’ın düzenlenen yemeği kendisini bizzat kendisinin çağırması gerektiğini vurgulayarak, “AK Parti ilçe başkanı olacak kişi bu hassasiyeti gösteremiyorsa, şu anda mevcut 422 delegemin hangi hassasiyetlerini taşıyabilecek kendisi. 11 meclis üyesinin hassasiyetini düşünemedim diyen bir kişi nasıl ilçe başkanlığı yapaca? Bizzat kendisi çağırmalıydı. Bunun büyük bir hata olmadığını iddia etti ama. Şu andaki yürüyüşümüzde sizi görmek istemiyorum yanımda şeklinde bir cevap olarak algılıyorum” değerlendirmesi yaptı.

KOÇ: 16 GÜN SONRA ARANDIM, ‘TELEFONU KALDIRIP KENDİNİZ DAVET ETMEDİNİZ’ DEDİĞİMDE…

AK Parti Genel Merkez tarafından Menemen İlçe Başkanı olarak kongreye gidilmesi kararı verdiği isim olan Pelin Yayalar’ın kendisini 16 gün sonra aradığını savunan Mustafa Koç, kendisine telefon açıp yemeğe davet eden kişilerin partisine AK Parti yerine AKP dediğini de iddia ederek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“16’ıncı gün sonra arandım. İl Başkanımız Aydın Şengül’ün beni araması üzerine, -Mustafa Beyi ara- talimatından sonra arandım. Sadece Mustafa Koç delege olarak çağrılmasından ziyade partimizin ismine AKP diyen kişiler tarafından arandık. Bu yemeği protesto ettik ve gitmedik. Tekin Yılmaz’ın Foça’daki inşaat şirketinin sekreteri tarafından aranıp AKP İlçe Teşkilatı’ndan arıyoruz dedi. Pelin hanım da bu itirafı bize şahsen yaptı. Sekreter AK Partili değil zaten. Pelin hanıma sorduğumda neden böyle sonuçla karşılaştık dediğimde ben bunu düşünemedim, telefonu kaldırıp kendiniz davet etmediniz dediğimde, düşünmedim ama yaptığımı büyük bir hata değil dedi kendisi.”

PELİN YAYALAR: TAM ALTI GÜN SONRA ARADIM, OFİSİMDE GÖRÜŞTÜK AMA KENDİSİ BANA HAKARET ETTİ

Mustafa Koç’un iddialarının gerçeği yansıtmadığını, Ankara’dan döndükten sonra 6’ıncı gün Koç’u arayıp kahve içmeye davet ettiğini, parti büyüklerinden birinin de olduğu ofisindeki görüşmede Koç’un kendisine hakaret ettiğini savunan Pelin Yayalar ise, görüşmenin kamera kayıtlarının da kendisinde mevcut olduğunu açıkladı ve yaşanan süreci şöyle anlattı:

“Ben tam 6 gün sonra kendisini telefonla aradım, yüz yüze görüştük, davet ettim kendisini. Kendisini arayıp, ‘Buyrun bir kahve içelim, istişare yapalım’ dedim, geldi ofisime, ofisimde görüştük. Görüşmemek gibi bir durum söz konusu değil yani. Birisiyle altı gün sonra diğeriyle altı gün sonra görüşebilirim, bir sıralama mı söz konusu. Bu da benim yoğunluğumdan dolayıdır. Tanığım da var, ofisimde görüşmemde, teşkilattan bir abimiz de vardı. Bana, ‘6 gün sonra beni arıyorsun. Ben 4 kurucu üyeden biriyim, ilk önce benimle görüşmeliydin. Sen şansını kaybettin. İlçe başkanlığı yapabilecek kafada değilsin. Dik duramıyorsun. Bunları duyduğumda, ofisimde yapıldı, ofisimin kamera kayıtlarında bunlar var. İstenirse sunarım. Altı günde çok şey değişti, ben senin arkandayım ilk gün. Hata üstüne hata yaptın, Ankara’dan döndükten sonra. İstişare etmedin benimle. Yemek yapıyorsun, insanları makamlarına göre senin araman gerekirdi dedi.”

YAYALAR: ‘TEK HATAM BU MUDUR’ DEDİM, ‘EVET,  ŞANSINIZI KAYBETTİNİZ’ DEDİ, KAPIYI BANA KENDİSİ KAPATTI

AK Parti Menemen İlçe Başkan Adayı Pelin Yayalar, kendisine rakip olan Mustafa Koç’un kendisine tüm kapıları kapattığını belirterek,

“Delege yemeği düzenledik. Tüm delegelerimizi çağırdık. Orada arayan bir kişi değildi, birkaç kişi aradı. Yaklaşık 750 kişi geldi. Mustafa Bey de arandı. Aynı zamanda delege kendisi. Kendisine belediye meclis üyesi olarak hitap edilmediğinden şikayetçi. Ben hiçbir meclis üyemi bizzat arayıp davet etmedim. Yoğunluk nedeniyle. 450 kişi arandı, fazlası geldi. Tek başıma yapamam ki, yoğunluğum vardı. Kırgınlığı varmış. 11 belediye meclis üyesi, eski belediye başkanları, ilçe başkanları var. Bir düğünde bile unutur, karıştırırsınız. Elimden geleni yaptım. Dedim ki, ‘Tek hatam bu mudur'’. Evet budur, dedi. ‘Bunları hata kabul edelim peki, ama bunlar aşılmayacak şeyler değil’ dedim. Ama kendisi, ‘Hayır bunlar bardağı taşırdı, son noktaya gelindi, şansınızı kaybettiniz, bu saatten sonra geri dönüş yok’ dedi. O kapıyı bana kendisi kapattı. Adaylığıyla ilgili hiçbir şey demiyorum. Buyursun gelsin. Atanmış ilçe başkanıyım. Genel merkezin takdiri böyle oldu. Bana tebliğ edildi görev. Durum bundan ibarettir” diye konuştu.

YAYALAR: ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN

“Yemeğe davet etmek için bizzat aramamışım ve görev bana verildikten sonra 6 gün sonra niçin aramışım, niçin 2 gün sonra arayıp fikrini almamışım. Sayın Koç’un gerekçeleri bunlar. Tebrik etmeye bir sürü insan geldi, ama Mustafa Bey gelmedi. Benim arayıp ona gitmem mi gerekir, yoksa onun beni arayıp ‘Sayın başkanım, yapabileceğimiz, sana katkı koyabileceğimiz bir şey var mıdır, yanındayız’ demesi mi gereki? Biraz da böyle düşünmek lazım. Eğer bir dava adamıysanız, teşkilatın kurucu üyelerinden biri iseniz mutlaka sizin egolarınızı davanın altında tutmanız gerekir. Durum bundan ibaret. 20 gün diyor, toplamda bana görev tebliğ edileli, ayın 14’ünden bu yana 16 gün olmuş. Ben onu geçtiğimiz pazartesi günü aradım, yani altı gün sonra aradım, ofisime davet ettim” diyen Pelin Yayalar, rakibi Koç’a,

“Bunlar telefisi imkansız hatalar değil ama Allah yolunu açık etsin, yapacak bir şey yok. Şahsen hiçbir sorunum da yok kendisiyle. Kasti yapılan hiçbir şey de yok ortada. Hata olsa bile telafisi imkansız değil ki. Tavrını anlayamadım” şeklinde sonlandırdı açıklamalarını.

KOÇ: TELEFON KAYITLARIMI ÇIKARIRIM, O DA KAMERA KAYITLARINI ÇIKARSIN

Öte yandan Ankara’dan döndükten 6 gün sonra Koç’u aradığını, ofislerinde görüştüklerini, kamera kayıtları da bulunduğunu belirten Pelin Yayalar’ın gerçeği söylemediğini iddia eden Mustafa Koç, “Telefon kayıtlarını çıkarırım o da kamera kayıtlarını çıkarsın. Kamera kayıtları hangi tarih, telefon araması var bende de” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.