Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Metro istasyonları Allah'a emanet! Dilenciler cirit atıyor

Metro istasyonları Allah'a emanet! Dilenciler cirit atıyor

Toplu taşımada kentin başlıca yükünü çeken raylı sistem ağında son günlerde baş gösteren sıkıntılar belediyeye yönelik başlıca şikayet konusu haline geldi. Özellikle Konak ve Üçkuyular gibi merkezdeki metro istasyonları ile tren vagonları içerisinde dilenci, satıcı ve müzisyenler cirit atarken, yaşanan güvenlik zafiyeti ise İzmirlileri çileden çıkartmaya devam ediyor. Metro istasyonları Allah'a emanet!

  • Ege Postası
  • 09.07.2015 - 09:12
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Metro istasyonları son günlerde dilenci ve satıcılara teslim oldu. Kent merkezindeki çeşitli metro duraklarında ve istasyon giriş çıkışları ile koridorlarda kol gezerek duygu sömürüsü ile para toplayan şahısların sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

İSTASYONLARDA DİLENCİLER KOL GEZİYOR

Geçtiğimiz ay toplu ulaşım sisteminde kullanılan akıllı kartlarda yaşanan sorun ve devamında gelen bilet uygulaması nedeniyle çeşitli sıkıntılar yaşayan vatandaşların başı bu sefer de dilencilerle dertte. İzmir genelinde sayısı gün geçtikçe artan Suriyeli dilenciler, çoluk çocuk demeden istasyon girişlerinde ve merdivenlerde dilencilik yaparak vatandaşları rahatsız ederken, denetim eksikliğini fırsat bilen satıcılar da soluğu metro istasyonlarında almaya başladı. Yaşanan tüm bu aksiliklere karşın, dört bir yanı kameralarla izlenen toplu ulaşım merkezlerindeki onca güvenlik görevlisinin gereken önlemleri almaması halkın tepkisini topladı.

VAGONLARDA ANONS İLE UYARI BAŞLADI

Son günlerde dikkat çeken bir başka manzara ise metro vagonlarında yaşanmaya başladı. Özellikle raylı sistemin yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde metro vagonlarında adres seçen satıcılar ve müzisyenler yolcuları adeta çileden çıkartmaya devam ediyor. Yetkililer kamera sistemiyle devamlı olarak izlenen ulaşım araçlarında yolcuların güvenliği için dilenci ve satıcıların ihbar edilmesi ve para verilmemesi için sıkça anonslarda bulunurken, söz konusu kimliği belirsiz şahısların sayılarında gün geçtikçe meydana gelen artış ise dikkat çekti.

GÜVENLİK PERSONELİ ARTTIRILSIN

Yaşanan sıkıntılar karşısında yetkililere önlemlerin arttırılması yönünde çağrıda bulunan vatandaşlar, özellikle mesaiye gidiş geliş saatlerinde güvelik görevlisi sayısının arttırılması ve vagonlarda da görevli bulundurulmasını istedi. Son birkaç aydır güvenlik personeli sayısında gözle görülür miktarda azalma olduğuna dikkat çeken İzmirliler ayrıca, üzücü bir olay yaşanmadan önce tedbirlerin de alınmasını talep etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.