Dolar 34,1938
%0.09
Euro 38,1640
%0
Altın 2.894,460
%-0.88
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mevsim geçişlerinde en çok yaşlı ve çocuklar grip ve nezle oluyor

Mevsim geçişlerinde en çok yaşlı ve çocuklar grip ve nezle oluyor

Mevsim geçişleri, en fazla çocuk ve 65 yaş üstü kişileri hasta ediyor. Uzmanlar, yazdan sonbahara geçişlerde gribal enfeksiyona bağlı rahatsızlıkları olabileceğine dikkat çekiyor. Manavgat Sağlık Derneği (MASADER) Başkan Yardımcısı...

  • Ege Postası
  • 23.09.2013 - 14:37
Mevsim geçişleri, en fazla çocuk ve 65 yaş üstü kişileri hasta ediyor. Uzmanlar, yazdan sonbahara geçişlerde gribal enfeksiyona bağlı rahatsızlıkları olabileceğine dikkat çekiyor.

Manavgat Sağlık Derneği (MASADER) Başkan Yardımcısı Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Emin Canan, mevsim geçişlerinde en fazla çocuk ve 65 yaş üstü yaşlı hastaların gribal enfeksiyona bağlı hastalandığını söyledi. Havaların soğumasına bağlı yazdan kalma beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi gerektiğini belirten Canan, bu mevsimde nezle ve gribe yakalanmamak için bol bol C vitamini tüketilmesinin vücut direncini korumada yararlı olacağını kaydetti. Canan, "65 yaş üstü kişilerin, vücut direncinin zayıf olması nedeniyle gribal enfeksiyona yakalanma riski çok yüksek. Onun için 65 yaş üstüne sahip kişilerin mevsim geçişine bağlı hastalanmaya yakalanmaması için aşılarını yaptırması gerekir. Bunun yanı sıra başta çocuklar olmak üzere akciğer, üst solunum yolları, böbrek rahatsızlığı olanların, sigara tiryakileri ve diyabet hastalarının gribe yakalanma riski çok yüksek. Onun için sık sık hastalanmamaları için aşılarını şimdiden yaptırmalı. 65 yaş üstü kişilerin yaşa bağlı vücut direncinin düşük olması nedeniyle grip, nezle ve halsizliğe daha hızlı yakalanır." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.