Dolar 34,2483
%0.02
Euro 37,6067
%-0.06
Altın 2.910,100
%-0.39
Bist-100 9.156,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Minikler hayvan dostları için yarıştı

Minikler hayvan dostları için yarıştı

Karşıyaka Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin “Hayallerim Gerçek Olursa, Can Dostlarım Mutlu Olur” konulu proje yarışması sonuçlandı. Karşıyaka’daki ilk ve ortaokulların ayrı kategorilerde katıldığı yarışma, sokakta yaşayan hayvan dostlarının yaşamlarını kolaylaştıracak birbirinde iddialı projeler hazırlayan öğrencilerin kıyasıya çekişmesine sahne oldu. Değerlendirme sonunda kategorilerinde birincilik kazanan projeler Karşıyaka Belediyesi tarafından hayata geçirilecek.

  • Ege Postası
  • 15.06.2013 - 10:07
 İlkokulların Yürüyen Grup, ortaokulların ise Koşan grup adıyla iki ayrı kategoride yer aldığı yarışmaya 25 grup katıldı. İlk üçe girenlere ödüller verilirken miniklerin heyecanı herkesten alkış topladı. Yarışmaya katılan tüm çocukları kutlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Hepinizin çok iyi hazırlandığını gördüm. Çevremizdeki can dostlarımıza karşı duyduğunuz bu sevginin sürmesini diliyorum. Hepiniz ödül hak ettiniz, sizleri kutluyorum“ dedi.

Yarışma sonuçları için Tay Park özel hazırlandı. Her grup kendi standında projesini sergiledi. Yarışma için hazırlanan jüri tek tek öğrencileri dolaşarak projelerin sunumunu dinleyip, projenin içeriğine, sunuş becerilerine ve ön hazırlıklarına göre puanlar verdi.

Öğrenciler projelerinde sokak hayvanlarının daha güvenli yaşam koşullarına ulaşması için pratik öneriler hazırlamış, hayvan sevgisinin artmasına yönelik eğitim çalışmalarına öncelik verilmesini istemiş, barınaklarda kapalı kalan hayvanların sıkıntılarına dikkat çekmiş. Karşıyaka Çocuk Meclisi, Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve İzmir Engelsiz Sanat Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen yarışma sonunda ilk üçe girenlere plaketlerini Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak verdi.

Sonuçlar:
Koşan Grup (Ortaokul Öğrencileri):
1- Lamia Karaer İlköğretim Okulu (Küçük Dostlarımızdan Büyük Marifetler projesi)
2- Engin Hayri Özmeriç İlköğretim Okulu (Fark edilmeyen Dost Sokak Hayvanları projesi)
3- Mustafa Reşitpaşa İlköğretim Okulu (Atık Maddelerin Değerlendirilmesi projesi)

Yürüyen Grup (İlkokul Öğrencileri)

1- Mustafa Reşitpaşa İlköğretim Okulu (Acil Yardım Noktası projesi)
2- Mirza Nil İlköğretim Okulu ((Can Dostum Kediler Projesi)
3- Mustafa Reşit Paşa İlköğretim Okulu (Sokaklarımızın Sahipsiz Sahipleri)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.