Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Miniklere sanat aşısı

Miniklere sanat aşısı

Balçova Belediyesi Tiyatro Topluluğu 200’den farklı oyun sahneledi. Başta küçük çocuklar olmak üzere binlerce kişiye sanat sevgisi aşılandı.

  • Ege Postası
  • 11.05.2013 - 10:17
İZMİR -Tiyatro Dünya genelinde sinema ve televizyon karşısında ayakta durma çabası verirken Balçova’da on binlerce insan tiyatro ile buluştu. Necdet Erdeniz ve Emel Ece Dinler yönetmenliğindeki Balçova Belediyesi Tiyatro Topluluğu 200’ün üstünde oyun sergileyerek, ilçe de yaşayan herkese ücretsiz tiyatro izlemesine olanak sağladı. Şu anda 20’si çocuk 78 oyuncuyla oyunlarını sahneleyen Balçova Belediyesi Tiyatro Topluluğu, Karakolda, Gol Kralı Sait Hop Sait, Düdüklüde Kıymalı Bamya, Kül Rengi Sabahlar, Asiye Nasıl Kurtulur gibi yetişkin oyunlarının yanı sıra Kuzular, Neredesin Anne, Bir Garip Ülke, Gül Emri, İbiş Alfabe Öğreniyor gibi çocuk oyunları ile de minik tiyatro severlerin karşısına çıktı.

Sanatın her dalında özellikle gençlere imkan tanıdıklarını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Ne yazık ki ülkemizde tiyatro gibi sanat dalları köreltilmek istedi. Ancak toplumun içindeki sanat sevgisini tamamen yok edemediler. Biz yıllar önce küçük bir ekiple bu işe başladık. Yıllar içinde yeni oyuncular yetişti, yeni oyunlar sahnelendi. İlk başlarda tiyatroya fazla ilgi yoktu. Ama şimdi aileler 4 yaşındaki çocuklarının ellerinden tutarak tiyatroya getiriyorlar. Mayıs ayı tiyatro etkinliklerinde temsili olarak 100 bininci izleyicimizi sahneye çıkararak bir sürpriz bile yaptık. Sanatla uğraşan tüm arkadaşlarımı ve sanatın değerini bilen Balçovalıları kutluyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.