Dolar 34,1732
%0.11
Euro 38,2081
%-0.1
Altın 2.934,140
%0.03
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mısır'daki katliam Edirne'de protesto edildi

Mısır'daki katliam Edirne'de protesto edildi

Mısır'da darbe yönetiminin Adeviyye Meydanı'nda toplanan devrik Cumhurbaşkanı Mursi yanlılarına kanlı müdahalesi Edirne'de protesto edildi.         Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanlığı...

  • Ege Postası
  • 14.08.2013 - 19:06
Mısır'da darbe yönetiminin Adeviyye Meydanı'nda toplanan devrik Cumhurbaşkanı Mursi yanlılarına kanlı müdahalesi Edirne'de protesto edildi.

        Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanlığı tarafından organize edilen protesto gösterisi, ikinci namazının ardından Eski Camii önünde yapıldı. Dernek üyeleri ve çok sayıda cami cemaati darbe yönetimine tepki gösterdi.

        Dernek Başkanı Abdürrahim İriş, yaptığı açıklamada, emperyalistlerin desteği ve silah zoruyla yönetime el koyan darbecilerin bu sabah itibariyle yeni bir katliama başladığını söyledi. Yaşanan müdahale sonucunda 2 bin 200'e yakın kişinin şehit edildiğini ve 10 binlerce insanın da yaralandığını belirten İriş, Adeviyye Meydanı'ndaki katliamının canlı yayınla dünyanın gözü önünde gerçekleştiğini kaydetti.

        Darbeye karşı direnişin sembolü olan meydanın kan gölüne döndüğümü vurgulayan İriş, "En başından itibaren bu darbe süreci karşısında Batı'nın iki yüzlülüğü ve çifte standardı gün gibi aşikar olmuştur. Biz inanıyoruz ki bu yaşanan süreçte ABD, AB ve İsrail'in desteği olmasaydı Mısır'da ne darbe gerçekleşirdi ne de bu katliamlar yaşanırdı. Yaşanan katliam karşısında ABD ve AB'nin dilsiz şeytanlığı bizi şaşırtmamıştır. Bu bölgenin çıbanbaşı işgalci ve terörist İsrail'in dökülen kana dair sevinci bizi şaşırtmamıştır. Körfez'in ve İslam coğrafyasının diğer işbirlikçi yönetimlerinin çirkefliği bizi şaşırtmamıştır. Allah'ın laneti zalimlerin ve işbirlikçilerinin üzerine olsun. Akıttıkları kanda boğulmaları yakındır. Mısır'daki onurlu direnişe ve Adeviyye'nin şehitlerine selam olsun." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.