Dolar 34,1473
%0.15
Euro 38,0773
%-0.04
Altın 2.882,380
%0.26
Bist-100 9.959,00
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mısır'daki katliamda ölenler için Erzincan'da gıyabi cenaze namazı kılındı

Mısır'daki katliamda ölenler için Erzincan'da gıyabi cenaze namazı kılındı

Mısır’da yaşanan askeri darbenin ardından, darbeye tepki gösteren Mısır halkı üzerine ateş eden ve yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Tüm yurt genelinde olduğu Erzincan’da da cuma namazı sonrası yüzlerce...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 15:41
Mısır’da yaşanan askeri darbenin ardından, darbeye tepki gösteren Mısır halkı üzerine ateş eden ve yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Tüm yurt genelinde olduğu Erzincan’da da cuma namazı sonrası yüzlerce vatandaş Mısır’da hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Cenaze namazının ardından yürüyüş yapan grup, darbecileri protesto etti. Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapan grup, daha sonra sloganlar atarak Mısır halkının yanında olduklarını söyledi.

Mısır’da yaşanan katliam, Erzincanlılar tarafından protesto edildi. Cuma namazı sonrası Cami Kebir’de toplanan Erzincanlılar, Mısır’da hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı ve katliam protesto edildi. Gıyabi cenaze namazına AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Bekir Sertadım, sendika yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

    Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen vatandaşlar, sloganlar atarak Mısır’daki katliamı protesto etti.

    KARANLIK GÜNLER YAŞANIYOR

    Erzincan Mısır Direnişi ile Dayanışma Platformu’nu adına açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Nebi Gül, "İnsanlık, karanlık günler yaşamaktadır. Mısır’da seçimle işbaşına gelen meşru cumhurbaşkanını ve hükümeti deviren gayrimeşru General Sisi Cuntası, darbeye karşı meydanlarda barışçıl bir şekilde direnen kendi halkına karşı vahşi bir katliam uygulamaktadır. Halkın iradesini gasp eden rejim, zulümde ve vahşette ataları olan Firavunlarla ve işbirlikçileri İsrail rejimiyle adeta yarış halindedir. Zulüm, arşa dayanmıştır. Yıllardır İslam dünyasını ve Müslümanları doğrudan sömüren ve ezen emperyalist güçler, şimdilerde bu işi General Sisi gibi işbirlikçileri vasıtasıyla yapmaktadırlar. Müslüman halkların iradeleri ve tercihleri hiç sayılmakta, Ortadoğu’da ve diğer coğrafyalarda baskı ve zulüm rejimleri hüküm sürmektedir. Bizler, Erzincan Mısır Direnişi İle Dayanışma Platformu’nu oluşturan sivil toplum örgütleri olarak dün olduğu gibi, bugün de Mısır halkının yanındayız." dedi.

    Nebi Gül, "Halkın ve hakkın iradesini hakim kılmak için barışçı bir mücadele yürüten, Mısırlı kardeşlerimizin zaferi için her türlü desteğe hazırız. Bunun için yardım kampanyası da dahil, Erzincan halkının konuya duyarlılığını yansıtan çeşitli programlar düzenlenecektir. Buradan tüm dünyaya ve özellikle İslam ülkelerinin liderlerine seslenmek istiyoruz. Mısır’da kendi iradesine sahip çıkmaktan başka bir isteği olmayan bir halk tankla, topla katledilmektedir. Aslında Mısır’da insanlık katledilmektedir. Daha fazla vakit geçmeden, bu kıyım bir iç savaşa dönüşmeden Mısır’a sahip çıkın. Çıkar siyasetinizi bir kenara bırakın. Vicdanınızın sesine kulak verin. Yarın çok geç olabilir. Bu ateş hepinizi yakabilir.” şeklinde konuştu.

Katliamı protesto eden grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.