Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mücahit iken, müteahhit olanlara bakın

Mücahit iken, müteahhit olanlara bakın

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, CHP Konak İlçe Başkanlığını ziyaret etti ve bir basın toplantısı düzenledi. İkili, gündeme dair konuları değerlendirdi. Toplantıya çok sayıda CHP Konak Gençlik Kolları, Kadın Kolları ve Yönetim kurulu üyesi katıldı.

  • Ege Postası
  • 30.11.2012 - 14:22
BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ-  CHP Konak İlçe Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve İzmir Milletvekili Erdal Aksünger gündeme ilişkin konuları mercek altına aldı. İzmir’de adeta bir şok etkisi yaratan Dikili’de 8 yıl 4 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Osman Özgüven’e Denizli milletvekili İlhan Cihaner tarafından övgüler vardı. Cihaner, “Darbe döneminde bile Dikili sığınacak limandı, bu hapis cezasının onandığını ilk duyduğumda AKP’nin yerel yönetimler üzerindeki bir stratejisi olduğunu hemen anladım” dedi. Aksünger ise, gündemin sürekli değiştiğinden yakındı. CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu ise örgütsel sorunları iki milletvekili ile özel olarak paylaşacağını, bunların aile içi meseleler olduğunu söyledi. 


GÜNDEM SİSTEMATİK OLARAK DEĞİŞTİRİLİYOR

Ülke gündeminin, iktidar tarafından sürekli ve sistematik bir şekilde değiştirildiğini belirten İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, ülkenin ciddi süreçler içerisinde olduğunu söyledi. Aksünger, “Toplumsal muhalefet bitiriliyor. Biz sorunların farkındayız. Ama konular tabana halk diliyle aktarılmalı. Gündem iktidar tarafından sistematik bir şekilde değiştiriliyor. Ciddi konulara dozaj kaybettiriliyor” diye konuştu.


İNSANLAR DİNLENMEKTEN KORKUYOR

Konuşmasına telekulak konusu ile devam eden Aksünger, vatandaşların telefonda konuşurken korku yaşadığını söyledi. Aksünger, “ Herkes telefonla haberleşme konusunda konuştuklarına dikkat etmeye başladı. İnsanlar dinlenmekten korkuyor. İnsanlar, acaba başıma bir şey gelir mi endişesi ile konuşuyorlar. İnsanları belirli kalıplara sokup, adeta bir korku imparatorluğu oluşturuldu” dedi. 


BÜYÜKŞEHİR’DEN SONRA HEDEF DİKİLİ

Gündem’in değiştiğini, ancak yurttaşların gündeminin hala hak, aş, ekmek olduğunu söyleyen CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, İzmir gündemine adeta bomba gibi düşen, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in, “İhaleye fesat karıştırma” ve “Haksız kazanç elde etme” suçlamalarıyla, 8 yıl 4 ay’lık hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasını, AKP’nin yerel yönetimler üzerindeki bir stratejisi olarak değerlendirdi. Cihaner, “Geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başına gelen olay şimdi de Dikili Belediye’sinin başına geldi. İzmir’de içerisinde müfettiş olmayan bir belediye  yok. Dikili darbe döneminde bile adeta sığınılacak bir limandı. Dikili’de hukuksuzluk, haksız kazanç elde etmek gibi şeyler yokken, cezasının onanması AKP’nin stratejisini ortaya koydu. AKP İzmir’i kafaya takmış durumda” diye konuştu. Ayrıca Cihaner, İzmir halkının belediyelerine sahip çıkması gerektiğini ve Aile içi sorunların dışarıya yansıtılmaması gerektiğini, kendi içlerinde çözülmesi gerektiği ifadelerine de vurgu yaptı. 


DEVRİM YASALARINI KALDIRIYORLAR

İktidarın 4+4+4 sisteminden sonra, şimdi de okullardaki forma zorunluluğunu kaldırması da Cihaner’in hedefindeydi. Cihaner, yapılan bütün bunların “Devrim yasaları”nı kaldırmaya yönelik çalışmalar olduğunu belirtti. Cihaner, “Devrim yasalarını kaldırmak istiyorlar. Bu tuzaklara düşmeyin. Yaptıkları yasaları Alevilere yöneltiyorlar. Bu yasaların Alevilerle en ufak bir alakası yoktur. Bu bir aymazlıkltır. Bu coğrafyada gerici despotizme kapılmayacağız” diye konuştu. 


YA TÜMÜ KALKAR, YA HİÇ BİRİ

Cihaner, son günlerde ülke gündemine damgasını vuran PKK ile kucaklaşan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik tasarıyı da değerlendirdi. Cihaner, “Ya tüm dokunulmazlıklar kalkar, ya da hiçbiri” dedi. Cihaner, “Bir dönem kendisi ile ilgili dokunulmazlığın kaldırılması kararında, “Bu yargıya mı güveneceksiniz'”diyen başbakan, size soruyorum; Şimdi ne oldu da yargı güvenilir hale geld? Başta özel yetkili mahkemeler olmak üzere Başbakan’ın emrinde bir yargı var. Siyaseten bakarak pozisyon alınmamalı. Dokunulmazlıkları kaldırarak muhalefeti ezmeye çalışıyorlar. Özgürlüklerin bu kadar kısıtlandığı, hala daha 8 milletvekilinin tutuklu olduğu bir ülkede, böyle bir olay çok büyük sıkıntılara yol açar” diye konuştu. Ayrıca bu yasanın dikkatle izlenmesini gerektiğini de belirtti. 


MÜCAHİT İKEN, MÜTEAHİT OLANLARA BAKILMALI
Cihaner’in hedefindeki konulardan biri ise darbe komisyonu idi. Cihaner komisyonu, “Tam bir komedi” diye nitelendirdi. Cihaner, “28 Şubat sürecinin gündeme alındığı şu zamanda saçma bir rapor da ortada. En büyük komedi de malvarlıkları konusu. Konu malvarlıklardan açılırsa, AKP’nin gelişi ile malvarlığı birden tavan yapanlara bakılmasını öneririm. Mücahit iken, müteahhit olanlara bakın” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.