Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mudanya'da Kur'an kursları okullara taştı

Mudanya'da Kur'an kursları okullara taştı

Bursa Mudanya'da, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı Yaz Kur’an Kursu eğitiminde bazı camilerin yetersiz kalması sonucu dersler belirlenen okullarda yapılmaya başlandı. Yaz kurslarında şu ana kadar bin 500 civarında öğrencinin...

  • Ege Postası
  • 26.06.2013 - 11:30
Bursa Mudanya'da, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı Yaz Kur’an Kursu eğitiminde bazı camilerin yetersiz kalması sonucu dersler belirlenen okullarda yapılmaya başlandı. Yaz kurslarında şu ana kadar bin 500 civarında öğrencinin öğrenim gördüğünü açıklayan Mudanya İlçe Müftüsü Ömer Faruk Kesimoğlu, bu yıl da Kur’an kurslarına ilginin büyük olduğunu söyledi.

Müftü Kesimoğlu, 23 Ağustos’a kadar sürecek kurslarda, yapılan pilot çalışmayla yetersiz alana sahip olan bazı camilerin birleştirilerek yakınlarında bulunan ilköğretim okullarının sınıflarında dersleri işleyeceklerini belirtti. Kesimoğlu, “Bu camilerimizin öğrenci sayılarının yüksek olması ve camilerin küçüklüğünden kaynaklanan yer problemi dolayısıyla çocuklarımız öğrenmekte zorlanıyorlardı. Camilerin avlularının yetersiz olması ve teneffüslerde spor yapma imkanı bulunmaması sebebiyle ilçemizde Yeni Cami, Müftülük Camii, Eski Cami, Ali İhsan Çilingiroğlu İlkokulu’nda, Tekke-i Cedid, Tekke-i Atik, Ömerbey Camii'nde açılan kurslar ise 12 Eylül İlkokulu’nda görülmeye devam ediyor." diye konuştu.

Bu arada, yaz kurslarında Kur’an ve din kültürü dersleri eğitiminin yanı sıra ders sonrası okul bahçelerinde voleybol, basketbol ve masa tenisi sporları da yapılarak, öğrencilerin sportif faaliyetlerine imkan sağlanıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.