Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soylu: Sanatçılar kendilerini eylemin merkezine konuşlandırdı

Soylu: Sanatçılar kendilerini eylemin merkezine konuşlandırdı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Gezi Parkı eylemlerini değerlendirmek için akademisyen ve gazetecilerle bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Soylu, “İşin doğrusu, bu bizler için beklenmedik bir gelişmeydi. Olay kısa...

  • Ege Postası
  • 26.06.2013 - 11:20
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Gezi Parkı eylemlerini değerlendirmek için akademisyen ve gazetecilerle bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Soylu, “İşin doğrusu, bu bizler için beklenmedik bir gelişmeydi. Olay kısa sürede farklı boyutlar kazandı. Sanatçılar kendilerini bu eylemin merkezine konuşlandırdı.” dedi.

AK Parti AR-GE Başkanlığı, Malta Köşkü’nde ‘Türkiye, Demokrasi ve Son 20 Gün’ konulu çalıştay düzenledi. Çalıştaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti MKYK Üyesi Yasin Aktay, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, İstanbul Ticaret Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Atilla Yayla, Habertürk Gazetesi Yazarı Nihal Bengisu Karaca, Star Gazetesi Yazarı Mustafa Akyol ile çok sayıda gazeteci ve akademisyen katıldı.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen çalıştayda, Gezi Parkı olaylarının sebepleri, sonuçları, olayların ürettiği toplumsal atmosfer ve önümüzdeki süreçte atılması gereken adımların değerlendirildiği belirtildi.

Çalıştay öncesi açıklama yapan Süleyman Soylu, “Demokrasi tarihimizin en ilginç 20 gününü yaşadık. Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve ilk haliyle anlaşılabilir olan bir eylem kısa sürede başka bir hüviyete bürünerek geniş ölçüde etkili oldu. İşin doğrusu, bu bizler için beklenmedik bir gelişmeydi. Olay kısa sürede farklı boyutlar kazandı. Gezi Parkı’ndaki ağaçlar için başlayan eylem, hükümet devirmeye yönelik bir motivasyon üretti. Eylemde yasadışı örgütler de rol aldı. Sanatçılar, kendilerini bu eylemin merkezine konuşlandırdı. Sosyal medya üzerinden yayılan provokatif haberlerle eylemler yönetildi. Dış basının, benzer olaylara gösterdiği ilgiden daha abartılı bir ilgi söz konusu oldu.” ifadelerini kullandı.

Eylemlerdeki gençleri anlamak istediklerini belirten Soylu, “Bizim üzerinde durduğumuz husus şudur ki kategorik olarak farklı olduğunu düşündüğümüz bir gençlik de eylemlerde yoğun şekilde yer aldı. Bu gençlik için apolitik deniliyor. Gerçekten öyle mi değil mi, bunu anlamak istiyoruz. O gençliğin motivasyonlarını, duygularını, kavram dünyalarını anlama ihtiyacı hissediyoruz. Ne oldu bu 20 günd? Bunun tüm ayrıntılarına vakıf olmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.