Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muş’ta sosyal hizmet merkezi açılıyor

Muş’ta sosyal hizmet merkezi açılıyor

Muş’ta 3 bin 800 hastaya evde bakım ve aynı sayıda ise hasta bakıcısının olduğunu belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, ‘Sosyal Hizmet Merkezi’ çalışmalarını tamamladıklarını söyledi    Aile...

  • Ege Postası
  • 26.06.2013 - 11:13
Muş’ta 3 bin 800 hastaya evde bakım ve aynı sayıda ise hasta bakıcısının olduğunu belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, ‘Sosyal Hizmet Merkezi’ çalışmalarını tamamladıklarını söyledi

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ‘Sosyal Hizmet Merkezi’ yeni modeli kapsamında Muş merkez, Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde hizmet binası açarak faaliyette bulunacaklarını açıklayan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, yapılacak çalışmalarla Muş’un risk haritasını çıkarmış olacaklarını söyledi.

    Muş’ta bakım hizmetinden faydalanan 3 bin 800 hasta ve aynı sayıda bakıcı olduğunu ifade eden Karasu, “2013 yılı kapsamında yapılan çalışmalarda öncelikli olarak Bakanlığımızın yeni modeli çerçevesinde sosyal hizmet merkezleri kurulacak. Öncelikle Muş merkezde kuracağız. Şuan bulunduğumuz binada Yeşil Yurt Merkezini kapatıp yerine sosyal hizmet merkezini açacağız. Aynı zamanda Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde de kurma kararı verildi. Bina olmadığı için arsa arayışlarına girerek bulduk. Bulanık’ta 2 bin metrekare Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait arsa tahsisi onayı Başbakanlıktan geldi. Bina yapımı için 2014 yılı içerisinde yapılması için Bakanlığımıza müracaatımızı yaptık. Yerinde hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Sosyal Hizmet Merkezlerinin kurulması amacı; biz şimdiye kadar talep odaklı çalışmalar yürütüyorduk, şimdi ise arz odaklı çalışmaya geçiyoruz. Engeli, yaşlısı, çocuğu ve şiddet mağdurlarını bulacağız. Bunları bularak bir risk haritası çıkaracağız. Yani nerede yaşlı, mağdur ve şiddete uğrayanları tespit edip ilin risk haritası da çıkmış olacaktır. Temel hedefimiz budur. Eylül ayında Muş Sosyal Merkezini açmış olacağız. Kadın konuk evinde hizmete açacağız.” şeklinde konuştu.

    Muş Valiliği koordinasyonunda Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında ‘Güvenli Ellerde Yaşam’ projesi ile okuma, yazma ve bakıcılıkta yetersiz bilgiye sahip bakıcılara eğitim verdiklerini kaydeden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Karasu, ilk aşamada 60 kişiye eğitim verdiklerini hatırlattı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 2014 tarihine kadar yurt ve yuvada kalan öğrencilerinin koruyucu aile programına alınacağını ve 2014 yılına kadar toplu bakım işlevine son vereceğini açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.