Dolar 34,2710
%0.09
Euro 37,6360
%0.01
Altın 2.915,670
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muş’ta Ezanı Güzel Okuma Bölge Yarışması

Muş’ta Ezanı Güzel Okuma Bölge Yarışması

2013 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ezanı Güzel Okuma Bölge Yarışması Muş’ta yapıldı. Yarışmaya Van, Siirt, Şırnak, Hakkari, Iğdır, Bingöl ve Muş’tan da katılım oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı...

  • Ege Postası
  • 02.07.2013 - 15:15
2013 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ezanı Güzel Okuma Bölge Yarışması Muş’ta yapıldı. Yarışmaya Van, Siirt, Şırnak, Hakkari, Iğdır, Bingöl ve Muş’tan da katılım oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2013 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Ezanı Güzel Okuma Bölge Yarışması Muş’ta yapıldı. Muş İl Müftüsü Recep Uzun’un başkanlık ettiği komisyonda Korkut İlçe Müftüsü Şenol Şahin, Tuba Cami İmam Hatibi Adem Oflaz, Muş Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlileri Adem Lök ve Mahsun Aytepe yer aldı. Merkez Yeni Camii’de düzenlenen Ezanı Güzel Okuma Bölge Yarışması'na Van, Siirt, Şırnak, Hakkari, Iğdır, Bingöl ve Muş’tan katılımcı sağlanırken Bitlis ilinden katılımcı olmadığı belirtildi. Yarışmacıların kıyasıya yarıştığı Ezanı Güzel Okuma Bölge Yarışmasının birincisi Van’dan Murat Akıl olurken Siirt’en Mehmet Toraman 2., Bingöl’den Atalay Deveci 3., Iğdır’dan Ziya Çakmaz 4., Muş’tan A. Mecit Fırat 5., Hakkari’den Hüsnü Akdoğan 6. ve Şırnak’tan Hasan Kutlu ise 7. oldu.

MUŞ İL MÜFTÜSÜ UZUN, KATILIMCILARI TEBRİK ETTİ

Ezanı Güzel Okuma Bölge Yarışması'nın Komisyon Başkanlığı'nı yapan Muş İl Müftüsü Recep Uzun, katılımcı yarışmacıları tebrik ederek katılımcılara ise teşekkür etti. Katılımcıların heyecanlı anlar yaşadığını belirten Müftü Uzun, etkinliğin yarışmadan çok bir buluşmanın olduğunu söyledi. Uzun, şunları söyledi: "Diyanet İşleri Başkanlığımızın Camiler ve Din Görevlileri Haftası ön hazırlıklarıdır. Daha önce her vilayet kendi görevleri arasında ezanı güzel okuma, Kur’anı güzel okuma ve hafızlık yarışması tertip ediyor. Kur’an-ı Kerimi güzel okuma Van’da olmuştu. Hafızlık yarışması 15 gün önce Şırnak’ta yapılmıştı ve Ezanı güzel okuma bölge yarışması da Muşumuzda oldu. Tabiri caiz ise bölgenin güzel sesleri bülbülleri Muş’u şenlendirdi. Bize heyecan ve mutluluk verdi. Bu bir yarışmadan ziyade bu bir buluşma, tanışma ve bu muhabbete vesile olan bir toplantıdır. Yarışmaya katılan ve burada bulunan Muşlular heyecanlı, mutlu bir gün yaşadılar."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.