Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Müzezzinoğlu, göl kenarında sağlık yürüyüşü yaptı

Müzezzinoğlu, göl kenarında sağlık yürüyüşü yaptı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Dünya Kalp Günü nedeniyle Küçükçekmece Gölü kenarında düzenlenen 'Yüreğine sağlık' isimli yürüyüşe katıldı.Bakırköy Belediyesi ve Mehmet Akif Ersoy Kalp, Damar ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi,...

  • Ege Postası
  • 29.09.2013 - 14:44
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Dünya Kalp Günü nedeniyle Küçükçekmece Gölü kenarında düzenlenen 'Yüreğine sağlık' isimli yürüyüşe katıldı.

Bakırköy Belediyesi ve Mehmet Akif Ersoy Kalp, Damar ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi, Dünya Kalp Günü nedeniyle Küçükçekmece Gölü sahilinde
'Yüreğine sağlık' adıyla bir yürüyüş ve bir dizi deniz sporlarından oluşan etkinlik düzenledi. Etkinliğe Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak, Kamu Habstaneleri Birliği Bakırköy Bölgesi Genel Sekreteri Doç. Dr. İhsan Bakır ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Müezzinoğlu, park girişinde basın açıklaması yaptı. Müezzinoğlu, "Sağlıklı kalabilmek için, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için yürümemiz, hareket etmemiz, yapabiliyorsak daha farklı sporları yapabilmemiz gerekiyor. Hiçbirini yapamıyorsak mutlaka, engelimiz, özrümüz, hastalığımız yoksa yürümemiz lazım." dedi.

Daha çok hastane, daha çok teknoloji, daha çok laboratuvar ve daha çok ilacın çok önemli olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Ama onlardan daha önemli olan sağlıklı kalabilmek. Sağlıklı birey, sağlıklı aile, sağlıklı toplum, sağlıklı beslenme... Bunun için de hareket en önemli unsurlardan bir tanesi. Bu tür organizasyonlarla bunları olabildiğinde toplumsal birer harekete dönüştürmeyi planlıyoruz. Türkiye'nin her noktasında, özellikle yerel yönetimlerimizi, sivil toplum örgütlerimizi, toplumsal dinamiklerimizi devreye sokarak toplumun her kesimini, kendi sağlıklı geleceği adına bir kültüre, bir anlayışa döndürmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu ve Başkan Yeniay ile eşlerinin de yer aldığı protokol grubu başta olmak üzere göl kenarından etkinliğin düzenlendiği yere kadar uzanan yürüme bandında yaklaşık bir kilometre kadar yürüyüş yaptı.

Protokol konuşmaları sırasında İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Selami Albayrak, kalbin, vücudumuzdaki organlardan daha farklı olduğunun altını çizdi. Albayrak, "Çünkü bu hastalığı ifade edecek kelime grupları bulamıyoruz. Oysa büyük usta Neşet Ertaş'ın ifade ettiği Gönül Dağı'nın asıl çarıştırdığı organ kalp. Sevgimizi derinliklerine ifade etmek için kullandığımız en kalbi duygularımız yine kalbu çağrıştırıyor. Gerçekten kalp sağlığı, vücudumuzun diğer sistemleri içinde çok önemli. Adeta içimizdeki kutsallaşmış bir organ." açıklamasını yaptı.

Göreve geldiği 10 yıl önce Küçükçekmece bölgesinde 80 bin kişiye kulübe bazlı bir sağlık ocağı düştüğünü belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da bugün bölgede en gelişmiş hastane ve teknolojik aletlerden söz edildiğini söyledi.

Bakan Müezzinoğlu da ailelere, yetkililerden hastane ve doktordan daha çok yeşil alan, park, çocuklarına bisiklet, spor hareketleri yapabilecekleri alanlar talep etmelerini tavsiye etti. Müezzinoğlu, "Böylece hasta olmadan sağlıklı kalabilelim." dedi.

Herkesin spor yapması gerektiğinin altını çizen Müezzinoğlu, "Ben yaşlıyım, ben yorgunum, ben çocuğum, ben bütün gün yoruldum gibi bahaneler bulmayın. Şuna inanın; ben bunu fiilen yaşadığım için söylüyorum. Ne kadar çok yorgunsanız o kadar kendinizi spora atın. Yarınm saatin içinde yorgunluğunuzu atarsınız. Ne kadar çok yorgunum diyerek kendinizi bir koltuğa atarsanız yorgunluğunuz o kadar artar." ifadesini kullandı.

Müezzinoğlu, "Önümüzdeki yıl daha çok sokağa çıkmayı konuşacağız. Birileri gibi sokak hareketleri için değil sağlık hareketi, sağlıklı toplum için sokağa çıkacağız." sözleri ile son aylarda sokaklara inen eylemcilere de gönderme yaptı.

Konuşmaların ardından gölde yapılacak olan deniz sporları yarışlarının startını vermek üzere Müezzinoğlu, bir bot ile göle çıktı. Korumaları eşliğinde kürek yarışlarının yapılacağı yere kadar giden ve yarışı başlatan Müezzinoğlu, bitiş noktasına gidip yarışmacıları kutladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.