Dolar 34,1139
%0.01
Euro 38,2012
%0.09
Altın 2.914,380
%-0.01
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Narlıdere Belediyesi e-imar hizmetine başladı

Narlıdere Belediyesi e-imar hizmetine başladı

Narlıdere Belediyesi ‘Kent Bilgi Sistemi’ projesi çerçevesinde gerçekleştirilen E-imar sistemini başlattı. Narlıdereliler kendi imar durumlarını öğrenmek için artık belediyeye gelmesine gerek kalmadan halledebilecek.

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 13:52
İZMİR - Narlıdere Belediyesi ‘Kent Bilgi Sistemi’ projesi çerçevesinde, vatandaşların Belediye’ye gelmesine gerek kalmadan bilgilere ulaşmasını olanak veren E-imar hizmetine başladı. İnternet üzerinden Narlıdere ve Belediye ile ilgili bilgi ve belgelere ulaşma imkanı sağlayan sistem Narlıdere Belediyesinin internet sitesi olan www.narlidere-bld.gov.tr adresi üzerinden hizmet veriyor. ‘Kent Bilgi Sistemi’ ile sunulan ‘Kent Rehberi’ ve ‘E-İmar’ hizmeti ile vatandaşlar Narlıdere sokakları, hastane, resmi kurumlar, spor alanları, park ve dinlenme tesisleri gibi rehber bilgilerinin yanı sıra imar durumu ile ilgili gereken bilgilere internet üzerinden birkaç saniye içinde ulaşarak zamandan büyük tasarruf sağlayacaklar.

Genişletmeyi planlıyoruz
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur e-belediyecilik uygulamalarının hem vatandaşa hem de belediyeye çok faydası olduğunu belirterek e- belediyecilik uygulamaları ile ilgili çalışmaları genişletmeyi planladıklarını söyledi. Başkan Batur “E-imar durumu uygulamasının devreye girmesiyle, vatandaşlar belediye hizmet binasına gitmeden, internet üzerinden imar durumlarıyla ilgili gereken bilgilere ulaşabilecekler. Zamandan tasarrufta önemli bir adım olan sistem, vatandaşlar için büyük kolaylık sağlayacak. Bundan böyle Narlıdereliler imar ile ilgili güncel bilgilere anında ulaşacaklar” dedi.

Kolaylaştırmak ve hız kazandırmak
Narlıdere Belediyesinin hizmete soktuğu E-İmar uygulamasının çok basit bir kullanışı olduğunu belirten Başkan Batur vatandaşın gereken birkaç bilgiye sisteme girerek hızlı bir şekilde gerekli belgelere ulaşabileceğini söyledi. Batur “İmar durumu konusunda iki türlü sorgulama var. İmar bilgilerine ulaşmak isteyen vatandaşlarımız www.narlidere-bld.gov.tr internet adresimize girerek ‘Kent Bilgi Sistemi’ başlığı altında e-imar sayfasına ulaşıyor. Bu sayfada ada, parsel ve pafta numarasını girerek ya da ev adresini yazarak konuyla ilgili öğrenmek istediği bilgilere ulaşabilir. Özellikle belirtmem gereken bir konu ise bu sistemdeki sadece bilgilendirme amaçlıdır ve veriler resmi işlemde kullanılmaz. Amaç vatandaşın işini kolaylaştırmak ve hız kazandırmak” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.